DatumWedstrijdAfstandD+EindtijdLinkjes
2017-11-05 Berenloop - marathon 42,2 km 110 04:02:30  
2017-10-21 Viking outdoor trailrun 30 km 536 03:26:12
2017-10-08 Hoge Veluwe trail 28 km 206 02:48:47  
2017-09-16 Montferlandtrail 14 km 228 01:20:07
2017-03-26 Vuurtorentrail 18 km 90 01:58:52  

Een marinade van een gerecht bestaat uit een aantal basisingrediënten die met elkaar samenwerken om tot een mooi eindresultaat te komen.

ZUUR

Om vlees lekker mals te maken is er zuur nodig. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld azijn, limoen- of citroensap maar ook kiwi, ananas of gember is mogelijk. Let wel op dat je dan niet te veel gebruikt want anders kan de smaak gaan overheersen.

Een ander alternatief is karnemelk of yoghurt, die bijvoorbeeld gebruikt wordt voor een kip Tandoori.

VET

De smaak wordt het vlees ingetrokken door vet. je kan hiervoor een goede, smaakvolle olijfolie gebruiken. Voor wat meer oosterse smaak zou je ook voor een sesam- of notenolie kunnen kiezen.

SMAAK

Natuurlijk moet een marinade ook goed op smaak zijn. Je zou kunnen kiezen uit knoflook of ui maar ook rozemarijn, tij,. laurier of peterselie zijn goed geschikt. Om een marinade wat zoetig te maken kan je nog honing, suiker of zoete sojasaus kunnen toevoegen.

INTREKKEN

Elk type gerecht heeft zijn eigen tijd nodig om de smaak goed in te laten trekken. Hier volgt een advies over duur van marineren

  • Vis of garnalen : 15 - 30 minuten
  • Kip : 30 minuten - 6 uur
  • Lam, rund, varken : 4 - 12 uur

Pagina 1 van 31

© 2017 Hans van der Meer.