Ik doe samen met mijn vrouw ook aan geocaching. Dit is een spel waarbij een cache (veelal een plastic koker of doosje) verstopt wordt. Dit kan net onder de grondoppervlak zijn maar soms ook op plekken waar je het niet verwacht. Zo hebben wij ooit een geocache in een deurbel aangetroffen. Deze geocaches kan je door middel van GPS zoeken, je krijgt namelijk de coördinaten van de cache. Je kan dus met je telefoon of een handheld GPS ontvanger gaan zoeken.

Onze voorkeur hebben de geocaches in de natuur, lekker een stuk wandelen en zoeken, heerlijk. In stedelijke omgevingen zijn over het algemeen altijd wel mensen in de buurt waardoor je moet opletten dat je niet gezien wordt. Er zijn namelijk ook personen die het leuk vinden om geocaches weg te gooien.

Wanneer je net als ik net begint met het zoeken naar trails weet je nog niet dat er al websites bestaan die trailkalenders hebben. Hieronder staan een aantal links van websites die ik zelf ben tegengekomen met mijn zoektocht naar leuke uitdagingen.

betrail.run

Overzicht van trails in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Afhankelijk van personen die de trails aanmelden. Heeft ook een klassement van traildeelnemers.

Website

UltraNed

Website voor ultralopers in de lage landen, aldus hunzelf. Nieuws, verslagen, kalender en uitslagen zijn hier op te vinden.

Website

MudSweatTrails

Evenementen (trails en trainingen) georganiseerd door MudSweatTrails (MST). 

Website

Trace de trail

Informatieve Franse (en Engelse) website met veel routes, hoogteprofielen, gpx-bestanden en road books.

Website

Een makkelijk recept voor de slowcooker. Zelf had ik de eerste keer de verhoudingen niet helemaal goed aangehouden maar het smaakte nog steeds prima.

Ingredienten

  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1,1 kg kippendijen
  • 1 middelgrote ui in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 7-8 cm gember
  • 2 blikken (800g) gepelde tomaten
  • 1/2 cup rozijnen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Grof zout en peper

Bereiding

Meng de komijn, kaneel, 3/4 tl zout, 1/2 tl peper met wat olie tot een mengsel en bedek hier de kippendijen mee. Bak deze daarna in een pan totdat ze goudbruin worden.

Leg de ui, knoflook en gember onderin de slowcooker. Leg de kippendijen hierop en bedek deze weer met de tomaten (die je nog wat kleiner kan maken) met het vocht en de rozijnen.

Zet de deksel er op en kook totdat de kip gaar is. Hier is ongeveer 3,5 uur op High nodig of 6 uur op standje langzaam.

Zelf hebben wij dit gegeten met een rijst/quinoa/noten mengsel maar het staat je vrij om iets anders te proberen. Zoete aardappel combineert vast ook goed.

Origineel recept van Martha Stewart.

Pagina 1 van 32

Joomla! Volunteers Portal

Countdowns

26,8km TexelTrail

12km Vuurtorentrail

35km Vuurtorentrail

Great Wall Marathon

© 2017 Hans van der Meer.