De kromme Dissel, Heelsum
Al veertig jaar een Michelinster, gesitueerd in een oude boerderij. Wij zaten er op een rustige dinsdagavond en hebben genoten van de sfeer, het eten en het wijnarrangement (de bob-versie). Voordeel is het hotel wat er naast ligt zodat je rustig na het eten naar je kamer kan wandelen en...

 

Tags: ,

16 december 2010, een redelijk normale werkdag is achter de rug en het tijdstip om naar huis te kunnen gaan is weer aangebroken. De rit over de A50 gaat zonder problemen, lekker rustig rijden want het sneeuwt een beetje. Maar dan kom ik bij Arnhem aan...

Bij de afrit Arnhem-centrum staat al een rij wachtende auto's om de apeldoornseweg op te mogen rijden. Normaal op dat tijdstip kan je gewoon tot vlak voor het centrum doorrijden dus is het vermoeden al dat het een latertje gaat worden. En twintig minuten verder was het duidelijk waarom het allemaal zo lang duren moest. Er was namelijk wat aanvriezing van de sneeuw op het asfalt waardoor de kans aanwezig is dat het nogal glad zou worden. Gelukkig heb ik zelf van gladheid niks gemerkt doordat het tempo dusdanig laag lag dat het gewoon niet mogelijk was om te glijden.

Tags: ,

neeja
In een eerder geplaatst stukje van me heb ik het gehad over het feit dat de SP/Socialistische Partij in Arnhem hun reclamefolder in mijn brievenbus had gedaan terwijl ik een NEE|JA-sticker heb. Na heen en weer gemail kwamen de SP/Socialistische Partij en ik er niet uit dat dit niet de bedoeling is en heb ik een klacht ingediend bij de stichting reclame code.

Na de bevesting van ontvangst van de klacht van de stichting kreeg de SP/Socialistische Partij de mogelijkheid voor een weerwoord waar ik weer een copie van heb ontvangen. Nou, dat was me toch een apart schrijven. Allereerst werd ik half voor leugenaar uitgemaakt. Er werd nadrukkelijk in het midden gelaten of ik inderdaad de folder had ontvangen en weg had gegooid, er werd dan theoretisch er van uit gegaan dat ik de folder ontvangen had.

Daarnaast werd er over een uitspraak van de reclame code commissie waarin het woord "gepropageerd" gebruikt werd er vanuit gegaan dat dit het zelfde betekend als propaganda en werden de aspecten daarvan belicht. Deze aspecten zijn dan: misleiding/beïnvloeding van gedrag door eenzijdig gebruik van communicatiemiddelen/manipulatie. Hun bron was daarbij encyclo.nl.

sigaretInderdaad, je ziet en leest het goed. Ik mis het niet, roken. De mensen die me kennen zullen nu wel afvragen waar dit in hemelsnaam over gaat... Nou, ik heb nooit gerookt en ik zal het ook nooit doen, iedereen gerustgesteld? Maar dit gaat over het roken van anderen...

Afgelopen weekend hebben wij lekker op paaspop (Schijndel) vertoefd, onze eerste keer paaspop. We hadden netjes onze wagen op het weiland geparkeerd en waren op weg naar de ingang. Er stond best een lange rij (achteraf lazen we dat dit kwam door een te late aanleveringen van de polsbandjes) en ja, dan is het gewoon achteraan sluiten. Dit wachten heeft best eventjes geduurd en een hele tijd daarvan hebben we wel in de walm van een sigaret gestaan, dat is dus gewoon smerig als niet-roker.

Uiteindelijk zijn we het terrein toch nog opgekomen en dan ga je naar verschillende artiesten/groepen toe. Deze treden bij paaspop allemaal in tenten op, de één wat groter dan de andere. En daar heb je ze weer... Sta je lekker te wachten op je optreden, steekt er iemand voor je een sigaret op en daarna nog één en daarna... Nou je snapt wel wat ik bedoel. Dat mis ik dus niet, die sigarettenrook tijdens concerten.

Dit was dus ons eerste festival sinds de wetgeving veranderd is en het viel tegen. Juist bij de concerten bij poppodia genieten we nu van de rookvrije ruimte, het geen last krijgen van mijn ogen (prikken), geen kleding die uren in de wind stinkt als je weer thuiskomt. Maar overduidelijk is dat bij de festivals het weer verplicht wennen wordt aan die smerige lucht van sigaretten.

neeja
Jij, ik, wij, SP. Dat is de leus van de socialistische partij. Het is weer campagnetijd en de politieke partijen willen onze aandacht weer. Natuurlijk staan ze regelmatig in het centrum voorbijgangers aan te spreken of bij manifestaties, maar blijkbaar brengen ze ook folders rond.

Zo kreeg ik een folder van de socialistische partij in mijn brievenbus, dit ondanks mijn NEE/JA-sticker die ik op mijn brievenbus heb. Ongeadresseerde reclamedrukwerk, daar schaar ik zelf deze folder onder want het is duidelijk geen huis-aan-huis-blad. Blijkbaar vindt de socialistische partij dat hun folder hier niet onder valt of dat de gemeentestemmingen boven mijn wens dat ik geen reclame ontvangen staan.

Natuurlijk heb ik al een klacht ingediend op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het is nog te vroeg een reactie terug te krijgen. Overigens is het niet alleen hier dat de socialistische partij zich hier niet aan de regels houdt want op reclamecode.nl is ook een nieuwsbericht uit 2007 hierover te vinden. Ook heb ik is er door een lid van de socialistische partij die bij mijn sportvereniging zit al een keer reclamemail verstuurd naar alle emailadressen die in de ledenlijst vermeld stonden.{jcomments on}

Pagina 1 van 3

Joomla! Volunteers Portal

Countdowns

26,8km TexelTrail

12km Vuurtorentrail

35km Vuurtorentrail

Great Wall Marathon

© 2017 Hans van der Meer.