Hardlopen is heerlijk en ik liep jaren wegwedstrijden maar de laatste jaren was mijn animo om weer aan eentje mee te doen telkens lager. Ik vond in de natuur lopen veel leuker! Dus toen kwamen de trails om de hoek kijken! In dit overzicht staan mijn recente wedstrijden vermeldt. Misschien dat ik mijn oudere uitslagen ook nog eens ga toevoegen, maar die moet ik dan eerst opzoeken.

DatumWedstrijdAfstandD+EindtijdLinkjes
2018-09-08 Freedomtrail (Bridge to bridge) 43,7 km 477 05:05:59 -
2018-08-11 Trail des Fantômes 33 km 1416 02:04:41  
2018-07-01 Groot Boeschoten Trail 21,1 km 134 02:04:41
2018-05-19 Great Wall Marathon 42,2 km 1113 06:20:24  
2018-04-02 Klein Zwitserland Trail 22 km 700 02:16:42 geen
2018-03-18 Vuurtorentrail 35 km 366 03:42:55 geen
2018-03-17 Vuurtorentrail 12 km 177 01:19:52 geen
2018-02-18 TexelTrail 26,8 km 152 02:42:55  
2017-12-16 Drielandenpunttrail challenge 21,1 km 679  02:16:42  
2017-11-05 Berenloop - marathon 42,2 km 110 04:02:30  
2017-10-21 Viking outdoor trailrun 30 km 536 03:26:12
2017-10-08 Hoge Veluwe trail 28 km 206 02:48:47  
2017-09-16 Montferlandtrail 14 km 228 01:20:07
2017-03-26 Vuurtorentrail 18 km 90 01:58:52  

Verder heb ik nog een aantal wedstrijden in de planning staan.

DatumWedstrijdAfstandD+
2018-09-08 Bridge to Bridge Freedom Trail 44 km Onbekend

Een marinade van een gerecht bestaat uit een aantal basisingrediënten die met elkaar samenwerken om tot een mooi eindresultaat te komen.

ZUUR

Om vlees lekker mals te maken is er zuur nodig. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld azijn, limoen- of citroensap maar ook kiwi, ananas of gember is mogelijk. Let wel op dat je dan niet te veel gebruikt want anders kan de smaak gaan overheersen.

Een ander alternatief is karnemelk of yoghurt, die bijvoorbeeld gebruikt wordt voor een kip Tandoori.

VET

De smaak wordt het vlees ingetrokken door vet. je kan hiervoor een goede, smaakvolle olijfolie gebruiken. Voor wat meer oosterse smaak zou je ook voor een sesam- of notenolie kunnen kiezen.

SMAAK

Natuurlijk moet een marinade ook goed op smaak zijn. Je zou kunnen kiezen uit knoflook of ui maar ook rozemarijn, tij,. laurier of peterselie zijn goed geschikt. Om een marinade wat zoetig te maken kan je nog honing, suiker of zoete sojasaus kunnen toevoegen.

INTREKKEN

Elk type gerecht heeft zijn eigen tijd nodig om de smaak goed in te laten trekken. Hier volgt een advies over duur van marineren

  • Vis of garnalen : 15 - 30 minuten
  • Kip : 30 minuten - 6 uur
  • Lam, rund, varken : 4 - 12 uur

Heb je een plakje citroen nodig? Snij dan de citroen doormidden en snij het plakje er van af. Zet nu de twee helften weer tegen elkaar aan en houdt deze tegenelkaar door een stuk (aluminiu)folie omheen te wikkelen of prik er een houten prikker doorheen. Deze truc werkt ook goed bij sinaasappel of limoen.

Pagina 3 van 38

Copyright © Hans van der Meer