Als ik een quiche maak dan is deze vaak nog wat vochtig, dit recept ging in één keer goed en smaakte zo goed!


Voorbereiding 20 minuten en ongeveer 50 minuten bakken

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 2 el olijfolie 
  • 1 rode paprika
  • 1 stronk broccoli (ongeveer 250 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el verse tijm (1 tl gedroogd) 
  • 85 g prosciutto crudo
  • 200 gram feta
  • 4 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

Een quiche- of springvorm met een diameter van 24 cm, ingevet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. (hete luchtop 180°C)

Bekleed de bakvorm met het ontdooide bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.

Snij de broccoli in stukken en de stronkjes klein en snij de paprika en feta in stukjes. Snij de posciuto in reepjes.

Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli ongeveer 4 minuten. Pers daarna de knoflook erboven uit en voeg de tijm toe. 

Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Giet het mengsel en de hamreepjes en fetablokjes bij de groenten in de pan. Meng dit even en giet dit geheel daarna over de deegbodem. 

Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de bovenkant niet te bruin wordt, indien dit wel gebeurd kan je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.

Geroosterde pompoensoep

Ik vind pompoen lekker en zeker pompoensoep is heerlijk! Langzaamaan heb ik wat verschillende recepten van soep (die niet allemaal een succes waren en dus niet allemaal op deze website staan). Dit is zeker een recept die echt lekker is!

Geroosterde pompoensoep

  • 750 gram pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 2 selderijstengels
  • ½ tl gedroogde chilipeper
  • ½ tl korianderzaad
  • 500 ml groentebouillon
  • Olijfolie

Verwarm de oven voor op 170C. Halveer de pompoen en verwijder het zaad en snijd ze daarna in parten. Plaats de pompoen op een bakplaat en giet er wat olijfolie overheen. Vermaal de chili en het korianderzaad in een vijzel met een beetje zout totdat dit fijngemalen is. Strooi dit kruidenmengsel over de pompoen met een beetje zwarte peper en rooster de pompoen één uur of totdat deze zacht en licht gekarameliseerd aan de randen is.

Snij de ui, knoflook, wortel en selderij grof. Verwarm een scheut olijfolie in een soeppand op middelhoog vuur en voeg dan de groentes toe. Kook dit ongeveer 15 minuten of totdat ze zacht en zoet zijn maar niet gekleurd. 

Voeg, wanneer de pompoen klaar is, deze toe aan de soeppan met de groentenbouillon en pureer dit met een blender. Voeg wat water toe wanneer de soep nog wat te dik is.

 

Bron: www.jamieoliver.com

Pagina 5 van 39

Copyright © Hans van der Meer