Gegrilde tilapia op tomatensalade

tilapia-tomatensalade.jpgIngrediënten

2 tilapiafilets
25 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
½ eetlepelgedroogde italiaanse kruiden
2 eetlepels olijfolie
6 trostomaten
verse basilicum
1 ciabata

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240°C. Wrijf de visfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar op een ovenbakplaat. Hakpijnboompitten grof en meng ze in een kom met de knoflook, de italiaanse kruiden, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie.
Strijk dit mengsel uit over de visfilets en schijf de bakplaat in de oven. Laat de vis in 3-5 minuten licht kleuren en gaar worden, de filtes hoeven niet te worden gekeerd.
Snijd intussen de tomaten in vier dikke plakken en leg ze op de borden. Bestrooi de tomaten met zout en peper en druppel de rest van de olijfolie erover. Scheur de basilicumblaadjes grof en verdeel ze over de tomaten. Leg de gegrilde visfilet op de tomaten en serveer met de ciabata.