- Details
- Super User
- Recepten
- 3709
Ingrediënten
100 g mosterdzaad
200 ml witte wijnazijn
1 tl kurkuma
50 g rietsuiker
peper en zout
Giet het mosterdzaad met de azijn in een keukenmachine, voeg de specerijen en de suiker toe.
Draai voor ongeveer 6 minuten of totdat de mosterd bijna glad is. Wil je de mosterd nog gladder hebben dan laat je de keukenmachine nog wat langer draaien.
Schep de mosterd in een pot en draai de deksel er op. Zet deze tot gebruik in de koelkast. De mosterd wordt mettertijd lekkerder.
Tip: er zijn genoeg variaties mogelijk zoals de geroosterde mosterdzaadjes gebruiken, wat nootmuskaat of kruidnagel gebruiken. Of met karwijzaad, knoflook of chilipepers. In plaats van suiker kan je ook honing gebruiken.
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4189
Ingrediënten (4 personen)
2 grote aubergines
650 g rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
1 tl fijne kristalsuiker
1 bol mozzarella
2 ui
4 tenen knoflook
4 el pijnboompitten
een paar chilivlokken
4 el fijngesneden basilicum
4 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
- Details
- Super User
- Recepten
- 3556
Ingrediënten
20 cl rum (of wodka)
20 cl citroensap
1,5 lepel honing
Doe alle ingrediënten in een karaf/litermaat of iets anders geschikt. Hierna de ingrediënten goed mixen en uitschenken in glazen.
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3627
Ingrediënten
1 grote aubergine
2 courgettes
450 ml gekruide tomatensaus (met basilicum)
2 tenen knoflook
2 bollen buffelmozzarella, in dunne plakjes
1 zakje rucola
1 rode ui, in halve ringen
1 el balsamicoazijn
6 el olijfolie
3 - 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- Details
- Super User
- Recepten
- 3742
Zelf een kruidenmengsel maken is niet altijd veel werk!
Ingredienten
1 eetlepel gemalen komijn
1,5 tl korianderpoeder
1,5 tl gemalen kardemom
1,5 theelepel versgemalen zwarte peper
1 tl kaneelpoeder
0,5 theelepel gemalen kruidnagel
0,5 tl gemalen nootmuskaat
Bereiding
Alle ingrediënten in een kopje vermengen. In een luchtdicht bakje scheppen en op een koele, droge plek bewaren.
- Details
- Super User
- Recepten
- 4312
Ingrediënten
150 g ricotta
100 g zongedroogde tomaten
3 eetlepels kappertjes, afgespoeld
½ teentje knoflook, geperst
1 eetlepel versgeperst citroensap
1 klein bosje verse peterselie, gehakt
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4232
Linzen, we hebben het tot nu toe nooit gegeten maar we zijn na het proberen van dit recept meteen verkocht.
Ingrediënten (4 personen)
200 g groene linzen
ca. 750 g hokkaido-pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
4-5 takjes majoraan
4 el olie
1 rode peper
400 g rundergehakt
2 el paneermeel
1 ei
1 bosje bosui
½ tl gemalen kummel (karwei)
½ tl kaneelpoeder
450 g gepelde tomaten (blik)
2 groentebouillonblokjes
1 tl suiker
zout en peper
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4170
Ingrediënten
150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
150 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
4 el crème fraîche of zure room of dikke volle yoghurt
4 takjes peterselie
2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
peper en zout
paprikapoeder
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4184
Ingrediënten (2 personen)
400 g misome
1 ui
100 g blauwschimmelkaas
3 gedroogde tomaatjes op olie
½ theel. tijm
olijfolie
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3610
Ingrediënten
2 el olijfolie
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 450 g diepvries), ontdooid
500 g aardappelen, geschild
600 g witlof
1 ui, gesnipperd
3 eieren, losgeklopt
1 beker slagroom (250 ml)
1 pakje gerookt ontbijtspek (125 g)