- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4169
Ingrediënten
150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
150 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
4 el crème fraîche of zure room of dikke volle yoghurt
4 takjes peterselie
2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
peper en zout
paprikapoeder
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3842
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
500 g prei, groen en wit in stukjes van 1 cm
350 g bleekselderij, in stukjes
300 g risottorijst (pak 500 g)
250 g Bettine geitenkaas honing 45+, verkruimeld
3 takjes peterselie, groen fijngesneden
1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt
2 el olijfolie
Bereiding
Breng 550 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe.
Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3608
Ingrediënten
2 el olijfolie
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 450 g diepvries), ontdooid
500 g aardappelen, geschild
600 g witlof
1 ui, gesnipperd
3 eieren, losgeklopt
1 beker slagroom (250 ml)
1 pakje gerookt ontbijtspek (125 g)
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3969
Erg verrassend simpel recept die overheerlijk smaakt! Een erg goede combinatie van de dressing en de kool
Ingrediënten
1 kleine Chinese kool
150 g zachte/verse geitenkaas
peterselie-pestodressing
100 g pompoenpitten
150 ml groene olijfolie
15 g (jonge) bladpeterselie
1 teen knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
Read more: Chinese koolsalade met peterselie-pestodressing,...
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4927
Ingrediënten
Sofregit
2 uien
1 teentje knoflook
4 tomaten
100 ml olijfolie
zout
Catalaanse kipstoof
½ citroen
200 g schorseneren
2 pastinaken
2 stuks kipfilet
Picada
olie
3 el blanke amandelen
0,5 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 el blanke hazelnoten
1 el pimentón (zoet paprikapoeder)
- Details
- Super User
- Recepten
- 4877
Ingrediënten:
3 pastinaken
3 wilde wortels
1 ui
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
ong. 1 liter hete groentebouillon
1,5 dl room
olijfolie
zout en versgemalen peper
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 5501
Ingrediënten
1 koolrabi
1 knolvenkel
2 el kappertjes
sap van een halve citroen
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4000
Ingrediënten (4 personen)
2 uien
1 rodekool
1 rode peper
2 el boter
2 stuks steranijs
1 tl korianderzaad
2 kruidnagels
1 el kersenjam
2 el rode wijnazijn
1 laurierblaadje
2 plakken peperkoek
peper en zout
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3489
Ingrediënten
1 ui
5 el boter
2 rode bieten (ca. 250 g, gekookt)
1 ei
50 g verse roomkaas
500 g vers pasta deeg
1 bosje tijm
100 g walnoten
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3414
Ingrediënten (2 personen)
1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes van 2½ cm
2 aardappelen, geschild en in blokjes van 2½ cm
olijfolie
4-6 verse worstjes
1 grote rode ui, in ringen gesneden
½ bosje verse rozemarijn
1 bol knoflook
klont ongezouten mosterd
2 tl (grove) mosterd
2 el ahornstroop
1 el bloem
125 ml donker bier
250 ml kippenbouillon