Een snelle hartige taart met witlof. Makkelijk en lekker!Hans

Ingrediënten

150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
150 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
4 el crème fraîche of zure room of dikke volle yoghurt
4 takjes peterselie
2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
peper en zout
paprikapoeder

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
500 g prei, groen en wit in stukjes van 1 cm
350 g bleekselderij, in stukjes
300 g risottorijst (pak 500 g)
250 g Bettine geitenkaas honing 45+, verkruimeld
3 takjes peterselie, groen fijngesneden
1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt
2 el olijfolie

Bereiding
Breng 550 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe.

Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Een snelle hartige taart met witlof. Makkelijk en lekker!Hans

Ingrediënten

2 el olijfolie
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 450 g diepvries), ontdooid
500 g aardappelen, geschild
600 g witlof
1 ui, gesnipperd
3 eieren, losgeklopt
1 beker slagroom (250 ml)
1 pakje gerookt ontbijtspek (125 g)

Erg verrassend simpel recept die overheerlijk smaakt! Een erg goede combinatie van de dressing en de kool

Ingrediënten
1 kleine Chinese kool
150 g zachte/verse geitenkaas

peterselie-pestodressing
100 g pompoenpitten
150 ml groene olijfolie
15 g (jonge) bladpeterselie
1 teen knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt

Kip op een andere manier, het is even wat werk (al valt dat ook wel mee) maar het resultaat is er dan ook naar.Hans

Ingrediënten
Sofregit

2 uien
1 teentje knoflook
4 tomaten
100 ml olijfolie
zout

Catalaanse kipstoof

½ citroen
200 g schorseneren
2 pastinaken
2 stuks kipfilet

Picada

olie
3 el blanke amandelen
0,5 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 el blanke hazelnoten
1 el pimentón (zoet paprikapoeder)

Ik kende pastinaak de afgelopen jaren alleen maar als vergeten groente maar als je het eenmaal hebt gehad blijf je het gebruiken!Hans

Ingrediënten:

3 pastinaken
3 wilde wortels
1 ui
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
ong. 1 liter hete groentebouillon
1,5 dl room
olijfolie
zout en versgemalen peper

Wij hadden nog wat kappertjes van onze vakantie meegenomen, die smaakten hier heerlijk bij.Hans

Ingrediënten
1 koolrabi
1 knolvenkel
2 el kappertjes
sap van een halve citroen

Een lekker recept dat goed met een potje wild past. Eventueel kan je ook nog 1-2 appels toevoegen. Lastig blijft wel altijd om de rodekool goed en lekker gaar te krijgen.Hans

rodekoolIngrediënten (4 personen)
2 uien
1 rodekool
1 rode peper
2 el boter
2 stuks steranijs
1 tl korianderzaad
2 kruidnagels
1 el kersenjam
2 el rode wijnazijn
1 laurierblaadje
2 plakken peperkoek
peper en zout

Het kost wat tijd maar is erg verrassend en ook erg lekker, rode bieten zoals je niet vaak zal eten.Hans

Ingrediënten
1 ui
5 el boter
2 rode bieten (ca. 250 g, gekookt)
1 ei
50 g verse roomkaas
500 g vers pasta deeg
1 bosje tijm
100 g walnoten

Zorg er voor dat je hele lekkere worstjes koopt! En het opdrinken van het restje bier is natuurlijk ook geen straf.Hans

 geroosterde pompoenIngrediënten (2 personen)
1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes van 2½ cm
2 aardappelen, geschild en in blokjes van 2½ cm
olijfolie
4-6 verse worstjes
1 grote rode ui, in ringen gesneden
½ bosje verse rozemarijn
1 bol knoflook
klont ongezouten mosterd
2 tl (grove) mosterd
2 el ahornstroop
1 el bloem
125 ml donker bier
250 ml kippenbouillon