- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3507
Ingrediënten
1 ui
5 el boter
2 rode bieten (ca. 250 g, gekookt)
1 ei
50 g verse roomkaas
500 g vers pasta deeg
1 bosje tijm
100 g walnoten
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3433
Ingrediënten (2 personen)
1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes van 2½ cm
2 aardappelen, geschild en in blokjes van 2½ cm
olijfolie
4-6 verse worstjes
1 grote rode ui, in ringen gesneden
½ bosje verse rozemarijn
1 bol knoflook
klont ongezouten mosterd
2 tl (grove) mosterd
2 el ahornstroop
1 el bloem
125 ml donker bier
250 ml kippenbouillon
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3863
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
500 g prei, groen en wit in stukjes van 1 cm
350 g bleekselderij, in stukjes
300 g risottorijst (pak 500 g)
250 g Bettine geitenkaas honing 45+, verkruimeld
3 takjes peterselie, groen fijngesneden
1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt
2 el olijfolie
Bereiding
Breng 550 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe.
Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.
- Details
- Super User
- Nieuws
- 4268
De kromme Dissel, Heelsum
Al veertig jaar een Michelinster, gesitueerd in een oude boerderij. Wij zaten er op een rustige dinsdagavond en hebben genoten van de sfeer, het eten en het wijnarrangement (de bob-versie). Voordeel is het hotel wat er naast ligt zodat je rustig na het eten naar je kamer kan wandelen en...
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3989
Erg verrassend simpel recept die overheerlijk smaakt! Een erg goede combinatie van de dressing en de kool
Ingrediënten
1 kleine Chinese kool
150 g zachte/verse geitenkaas
peterselie-pestodressing
100 g pompoenpitten
150 ml groene olijfolie
15 g (jonge) bladpeterselie
1 teen knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
Read more: Chinese koolsalade met peterselie-pestodressing,...
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 3748
Een heerlijke en makkelijk te maken taart met veel paddenstoelen.
Bereiden: ± 30 minuten
oven: ± 35 minuten
Ingrediënten (4 personen)
600 g gemengde paddenstoelen
250 g bloem
200 g (1 stuk) casselerrib, in blokjes
150 g koude roomboter, in blokjes
150 ml slagroom
100 g geraspte oude kaas
4 eieren
3 el peterselie, fijngesneden
2 tenen knoflook
1 mandarijnenschil, geraspt
peper en zout
taartvorm 24 - 26 cm
Bereiding
Meng in een kom van de keukenmachine heel kort de bloem, 125 g boter, 1 ei, 1tl zout en de mandarijnrasp tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 el ijskoud water toe en laat draaien tot net een bal gevormd is (of maak dit deeg met de hand). Laat dit deeg ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de knoflook in een koekenpan zachtjes in de boter. Draai het vuur hoger, voeg de paddenstoelen toe en bak het 4-5 minuten.
Schep de casselerrib, peper en zout naar smaak door en neem het van het vuur.
Klop 3 eieren met de slagroom los. Meng naar smaak de kaas, peterselie en zout en peper erdoor.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 30 - 32 cm en een dikte van ½ cm. Bekleed de vorm ermee en snijd de rand mooi bij.
Vul de vorm met het paddenstoelenmengsel en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in 35 minuten bruin en gaar.
- Details
- Super User
- Recepten
- 4901
Ingrediënten:
3 pastinaken
3 wilde wortels
1 ui
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
ong. 1 liter hete groentebouillon
1,5 dl room
olijfolie
zout en versgemalen peper
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 3975
Wanneer het weer meer guur wordt krijg je vanzelf ook weer meer trek in een lekkere stamppot, dit is een leuke variatie op een preistamppot.
Ingrediënten (4 personen)
1000 g aardappelen
500 g fijngesneden prei (halve ringen)
400 g speklapjes (in reepjes gesneden)
250 g taugé (kleiner gesneden)
100 ml melk
1 el sambal
ketjap manis
satekruiden
knoflookpoeder
zout
klontje roomboter
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in ruim water en voeg bij de laatste 3 minuten de prei toe. Bak de speklapreepjes uit terwijl de aardappels aan het koken zijn. Bestrooi deze met knoflookpoeder, satekruiden en zout. Schenk er een wat ketjap bij en laat dit even pruttelen.Voeg in een klein pannetje de melk, sambal en een klontje roomboter en verwarm dit.
Giet de aardappels met prei af en stamp het fijn en voeg dan het melk- en het speklapmengsel toe. Roer dit goed om en voeg dan ook de taugé toe.
Bron: Telegraaf 5 oktober 2012
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4028
Ingrediënten (4 personen)
2 uien
1 rodekool
1 rode peper
2 el boter
2 stuks steranijs
1 tl korianderzaad
2 kruidnagels
1 el kersenjam
2 el rode wijnazijn
1 laurierblaadje
2 plakken peperkoek
peper en zout
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 4028
Ui als hoofdgerecht? Het is echt erg lekker en ook makkelijk te maken!
Ingrediënten (2 personen)
boter
4 rode uien (middelmaat)
50 ml witte wijn
2 plakjes pancetta of gerookt spek
1 teentje knoflook
1 takje salie
2 gedroogde vijgen
25 g pijnboompitten
stukje Pecorino Romana (harde schapenkaas)
zout en peper
olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C. Pel de uien en snij op 3/4 het kapje eraf, deze worden niet meer gebruikt. Hol de uien zover mogelijk uit met een klein mesje en bewaar de restjes.
Zet de uitgeholde uien in een ovenschaal en voeg de witte wijn en 50 ml water toe. Dek dit luchtdicht af met aluminiumfolie en laat ze ca. 45 min. in de oven garen.
Snij de uienrestjes fijn, snipper de knoflook en snij de salie fijn. Snij de pancetta fijn en de vijgen in hele kleine stukjes. Fruit dan de uit met knoflook en de salie in ca. 5 min. zachtjes in een beetje olie. Voeg de pancetta toe en bak nog 3 min. Voeg nu de vijgen en pijnboompitten toe en bak totdat de pijnboompitten lichtbruin worden. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de uien met dit mengsel en schaaf er wat Pecorino overheen. Bak de uien nog ca. 10 min. zonder folie. Lekker met een salade en lamsworstjes.