rotolo-di-pasta Ingrediënten (4 personen)
1 kg tomaten
2 uien
100 ml witte wijn
500 g kastanjechampignons
300 g ricotta
100 g rucola
300 g verse lasagnevellen
50 g geraspte parmezaan
4 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 el boter

Bereiding
Breng 1,5 l water aan de kook. Snijd de tomaten in en blancheer deze kort. Spoel ze af onder koud water en verwijder de vel, snijd ze daarna grof.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de helft hiervan in de olie en blus af met de witte wijn. Doe hierna de tomaten erbij en laat het geheel in 15 minuten inkoken. Breng het met zout en peper op smaak en zet het weg.

Hak de paddestoelen grof. Fruit de rest van de knoflook en de uit zacht in de boter, voeg de paddestoelen toe en bak ze tot al het vocht verdampt is. Hak alles samen met de rucola, ricotta en de parmezaanse kaas fijn in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

Leg twee pastavellen met de randen op elkaar en besmeer de pastavellen met de creme, rol deze daarna op en herhaal dit tot alles op is. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg daar de pastarollen op. Schep ook nog wat saus over de pastarollen heen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet dit voor ongeveer 15 minuten in de oven (hete lucht: 180°C, gas: stand 3).

No thoughts on “Rotolo di pasta”