Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

Als ik een Mexicaans gerecht wil maken zoek ik meestal in buitenlandse websites, ik heb altijd het idee dat een engelstalig recept wat origineler is dan de nederlandse recepten. En zo kwam ik ook op dit recept uit.

In plaats van die chipstaco's die je in de Nederlandse schappen ziet, is dit recept met kleine tortilla's, en dat is een dikke aanrader!

Ingredienten

Voor de kip

  • 300 g kipfilet, al zal kippendijen vast ook prima kunnen
  • 1 el cajunkruiden
  • een flinke scheut barbeque saus (ik gebruikte smokey BBQ van Remia)
  • neutrale olie

Voor de salsa (deels zelfgemaakt)

  • La morena Mexican home made salsa
  • 1 grote tomaat
  • 1 witte ui
  • 1 el jalapenos op zuur
  • 125 g sour cream
  • gebakken uitjes
  • 6 kleine tortilla's

Voor de cajunkruiden

  • 4 delen uienpoeder
  • 4 delen knoflookpoeder
  • 2 delen zwarte peper
  • 1 deel thijm
  • 1 deel oregano
  • 1 deel paprikapoeder
  • 1 deel kurkumapoeder

Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht). Kruid de kipfilet met wat zout en peper en leg deze in een hete pan. Braad ze kort aan beide kanten aan, zodat ze een bruin kleurtje krijgen. Leg de kipfilets in een ovenschaal, giet het achtergebleven bakolie over de kipfilets en sluit de schaal af met aluminiumfolie. Gaar de kip voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.

Snij de tomaat, ui en een eetlepel jalapenos in fijne stukjes en doe deze in een schaal, voeg de salsamix hier aan toe en meng.

Voeg alle ingredienten voor de cajunmix in een kommetje en meng.

Bak de tortilla's in een droge pan op een niet te hoog vuur aan beide kanten zodat ze lichtjes kleuren.

Wanneer de kip gaar is kan je deze in een grote schaal doen en met twee vorken uit elkaar "pullen", tot mooie stukken voor in de taco. Voeg nu een eetlepel cajunkruiden toe en meng dit goed met de kip.

Schep de kip in de pan en voeg naar smaak de BBQ saus toe, een flinke scheut. Meng dit nog even 1-2 minuten.

Serveer de taco's met de salsa en sour cream en voeg naar smaak de gebakken uitjes toe.

Bron

Bavette van de barbeque met linzen en korianderdressing

Dit recept waren we direct fan van nadat we deze voor het eerste gemaakt hadden! Het zal het marineren zijn wat ik bij bavette nog niet eerder gedaan had. Dit recept is geschreven voor gebruik op de barbeque (ik heb zelf een kamado) met indirecte hitte. De gewenste kerntemperatuur is 52-56 °C afhankelijk van hoe medium (of gaar) je bavette wilt hebben. Je moet de bavette minimaal 2 uur in de marinade laten intrekken maar je kan deze ook een nachtje laten in de marinade laten intrekken. (tot nu toe heb ik de 2 uur versie gemaakt en die is al echt lekker)

Ik denk dat ik Indonesisch eten lekker vind, maar ik ken natuurlijk vooral Nederlandse versies. Ik hoop dat dankzij het internet je toch wat dichterbij het eten uit het land zelf kan komen met koken. Dit is een niet al te moeilijk groenterecept, makkelijk te combineren met rijst of noodles bijvoorbeeld. Lekker genoeg om hier te plaatsen in ieder geval!

Tijdens een mannenweekendje (lees: LAN-party) was er ook tijd om te koken. Viavia kreeg ik dit recept voor een ragù, bolognesesaus, en mocht ik achteraf complimenten ontvangen voor het lekkere eten. Nou ja, ik heb gewoon het recept (redelijk) gevolgd. Serveer deze saus met verse pasta geraspte Parmezaanse kaas!

Al een tijdje hebben we een groente-abonnement bij de Horsterhof. Deze keer zat er savooikool in en Dafne kwam met een heerlijk recept van een soep hiervan die ik graag wil delen!

Dit recept kwamen we tegen in een oud tijdschrift en wilden we wel proberen voordat we het tijdschrift weg zouden gooien. Het werd een (naar mijn smaak) zoet resultaat, zoals het hier staat wordt er al minder vermouth gebruikt. Maar eerlijk is eerlijk, het was lekker!

Ik ben een liefhebber van dit soort gerechten uit de oven of de slowcooker. Stiekem vind ik dit recept wel wat meer tijd in beslag nemen dan ik zou inschatten maar het resultaat is altijd heerlijk!

Oude kooktijdschriften in huis hebben is altijd handig. Bij het opruimen ging Dafne al deze tijdschriften door en vond dit recept. We hebben het ietsje eigen gemaakt door de toevoeging van chorizo en wat meer spinazie.

Tegenwoordig hebben wij een groentetas van de Horsterhof waar we lokaal verbouwde groente van afnemen. Zo zat er deze week een spitskool in en dan zoek je even naar een leuk recept. Zo kwamen we bij deze curry uit die ons eigenlijk best wel beviel. Er zit geen vlees in overigens, vega.