Hierbenikthuis zit nu ook op SSL

SSL, ik kan me voorstellen dat bijna iedereen die op internet wel eens aan het surfen is hiervan gehoord heeft. Even simpel gezegd is SSL de beveiliging tussen het apparaat waarmee jij op internet zit (een computer of een telefoon bijvoorbeeld) en de server die bezocht wordt. Als bezoeker hoef je gelukkig hiervoor niks te doen, dit wordt allemaal voor je geregeld. 

Maar als website moet je dit wel instellen. Lang was SSL een betaalde optie, je moest soms best veel geld betalen om een SSL-verbinding te kunnen verzorgen. Maar een paar jaar geleden werd Let's Encrypt opgericht. Een organisatie die als doestelling heeft SSL gratis en makkelijk voor mensen te maken, toegankelijker. Dit is waarom sinds vandaag (13 februari 2017) mijn website ook via een veilige verbinding bezocht kan worden.

Het stond al langer bij mij op het lijstje maar ik wist het nog niet, het leek allemaal nog wat lastig met wat code aanpassingen in bestanden en dergelijke. Maar gelukkig kan ik het ook gewoon direct op de server waar mijn website op staat regelen, gewoon een simpele pagina waar je voor Let's Encrypt kiest, de (sub)domeinen waar SSL op toegepast moeten worden aanvinkt en op OK klikt. Echt, dat is het! De server waar deze website op staat draait op DIrectAdmin maar ik kan me voorstellen dat vor Plesk of cPanel vergelijkbare oplossingen zijn gemaakt.