Catalaanse kip met sofregit en picada

Kip op een andere manier, het is even wat werk (al valt dat ook wel mee) maar het resultaat is er dan ook naar.Hans

Ingrediënten
Sofregit

2 uien
1 teentje knoflook
4 tomaten
100 ml olijfolie
zout

Catalaanse kipstoof

½ citroen
200 g schorseneren
2 pastinaken
2 stuks kipfilet

Picada

olie
3 el blanke amandelen
0,5 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 el blanke hazelnoten
1 el pimentón (zoet paprikapoeder)

Bereiding

Sofregit
Pel en de knoflook en snipper deze fijn. Snijd de tomaten grof. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten en eventueel een scheutje water toe en voeg naar smaak wat zou toe. Kook de saus ongeveer 10 minuten op laag vuur. Pureer de saus met de staafmixer en schenk de saus terug in de pan.

Catalaanse kipstoof
Pers de citroen uit in een grote kom met water. Schil de schorseneren en leg ze in het citroenwater. Schil de pastinaken, snijd ze in grove stukken en leg ze in het citroenwater. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kip circa 3 minuten aan iedere kant. Leg de kip, schorseneren en pastinaak in de pan met sofregit en stoof in circa 20 minuten gaar. Voeg eventueel een scheutje water en zout toe.

Picada
Verhit olie in een pan en bak hierin de amandelen goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pluk en hak de peterselie grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Vijzel de peterselie, knoflook, hazelnoten, de helft van de amandelen, de pimenton en een snufje zout tot een fijne pasta.

Roer de picada voor het serveren door het gerecht. Bestrooi het gerecht voor het serveren eventueel met gebakken amandelen en picada.

 

Bron