Aardappelgratin met zoete ui

aardappelgratin Soms heb je trek in wat anders dan de gewone gekookte aardappel, dan kan je dus bijvoorbeeld aardappelgratin maken!

Ingrediënten (2 personen)
boter
1 zoete ui, in ringen gesneden
½ beker slagroom
40 g emmenthaler, gerapst
300 g aardappelen, in dunne plakjes gesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in ca. 10 minuten lichtbruin. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Pak een ovenschaal en leg daar een derde deel van de aardappelschijven in, leg hierop de helft van de uiringen en voeg wat zout toe. Leg hierop weer een deel van de aardappelschijven gevolgd door de tweede helft van de uiringen en voeg wat zout toe. Leg dan de laatste aardappelschijven op de uiringen en schenk hierna een halve beker slagroom over de lagen heen. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en bak het in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar af in de oven.