Ingrediënten (2 personen)
500 gram zoete aardappels
250 gram half om half gehakt
1 ei
1 beschuit
zout
2 el hete pepersaus, sambal oelek (naar smaak)
zonnebloemolie
20 gram boter
70 ml crème fraîche
0,5 - 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiding
Kook de geschilde aardappels gaar. Meng het gehakt met het ei, verkruimelde beschuit, de hete saus en wat zout en vorm dan kleine balletjes daarvan. Bak de gehaktballetjes in de zonnebloemolie romdom bruin en gaar.

Giet de aardappels af en laat ze wat opdrogen. Pureer de aardappels en voeg dan de boter, crème fraîche en de kaneelpoeder toe en meng het goed door. Voeg als laatste de koriander toe. Verwarm het nog even als het te veel is afgekoeld.

Tip: combineerd lekker met een tomaten/komkommersalade.

Ingrediënten (2 personen)

  • 225 gram aardappelschijfjes
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel verse, fijngesneden dille
  • 2 stukken zalmfilet
  • 2 preien, in ringen gesneden.
  • 1 kleine rode ui, in fijne ringen gesneden
  • 50 ml visbouillon (tablet)

Bereiding

Verwarm de oven (hete lucht) voor op 200°C. Prik een paar gaatjes in de verpakking van de aardappelschijfjes en verwarm deze 5 minuten op 700 watt in de magnetron. Verdeel daarna de aardappelschijfjes over het midden van vier ruime stukken bakpapier of aluminiumfolie (minimaal 30x30 cm, aluminiumfolie eerst invetten met een eetlepel olie) en strooi er wat zout en peper over. Meng de olie met de mosterd en de dille en voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de stukken zalm rondom in met het mosterdmengsel en leg ze op de aardappelschijfjes. Verdeel de prei en de rode ui erover en schenk de bouillon eroverheen.

Vouw de pakketjes rond de vis omhoog dicht, bind ze met paktouw vast. Zorg dat de pakjes goed vastzitten zodat er geen stoom kan ontsnappen.
Leg de pakketjes op de bakplaat en schijf deze inde oven. Laat de zalmpakketjes in 20 minuten gaar worden.

Ingrediënten (2 personen)

125 gram verse pasta
75 gram blauwaderkaas
100 gram dikke plakke ham
15 gram peterselie
300 gram broccoli
125 ml crème fraîche

Bereiding

Snij de broccoli in roosjes en kook deze in 6 minuten beetgaar. Snijd de kaas en de ham in blokjes. Kook de pasta in voldoende water. Verwarm in een pan de creme fraiche en de kaas totdat deze gesmolten is. Voeg dan de ham en peterselie toe en verwarm. Wanneer de pasta gaar is kan je deze mengen met de saus en serveren met de broccoli.

Ingrediënten (4 personen)

1 el olijfolie

3 sjalotjes

1 teentje knoflook

200 groene olijven zonder pit

1 tuinkruiden bouillonblokje

1 el basilicum paste

250 g mascarpone

100 ml sherry

Bereiding

Pel de sjaltojes en knoflook en snijd ze fijn en giet de olijven af (ontpit als het nodig is). Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water. Verhit in een soeppan de sjalotjes en de knoflook. Voeg de olijven en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum paste en de mascarpone door de soep. Pureer de soep met een staafmixer en roer tot slot de sherry er doorheen.

Ingrediënten (2 personen)
1 courgette
50 g cherrytomaten
25 g walnoten
4 el Pesto alla Calabrese (Bertolli) / Pesto Mascarpone (Grand'Italia) / rode pesto
2 ongepaneerde schnitzels
200-250 g verse pasta
tijm
vloeibare (bak)boter

Bereiding
Schaaf de courgette in dunne, smalle, lange repen en snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Hak de walnoten grod en meng deze met 1 eetlepel pesto en de mascarpone. Bestrooi de beide schnitzels met peper en zout (naar smaak) en besmeer ze een beetje met vloeibare (bak)boter.

Verwarm een grote koekenpan en bak de schnitzels ongeveer 2 min. aan de eerste kant (vlees moet al wat bruin zijn) en draai ze om. Schep de mascarpone/pesto-mix op de schnitzels en bak ze dan nog ongeveer 3 minuten zodat de onderkant ook bruin is en het mengsel warm kan worden.

Kook ondertussen de verse pasta volgens verpakking gaar en giet deze af. Verhit nog wat boter in een pan/wok en roerbak de courgette en de tijm voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de cherrytomaatjes toe en bak nog een minuut. Schep dan de rest van de pesto erbij (naar smaak) en roer de pasta er doorheen.

Ingrediënten (2 personen)
2 tilapiafilets
1 avocado
1 tomaat
1/4 deel kleine witte kool
1/2 rode ui
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
2 tortilla's
peper en zout

Mojitodressing
3 el limoensap
2 el olijfolie
2 tl suiker
handvol verse munt
peper en zout

Bereiding
Maak een mengsel van de chili-, knoflook-, komijnpoeder, zout en de olijfolie. Marineer de tilapiafilet hier mee en laat deze minstens 30 minuten intrekken. Snij of kneus de munt en zet deze apart. Knijp de limoenen uit boven een bakje en voeg de ingrediënten voor de dressing er aan toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en ze het bakje in de koelkast.

Snijd de witte kool in dunne reepjes en snipper de rode ui. Doe deze bij elkaar en giet 3/4 van de dressing er bij. Snij de tomaat en avocado in kleine blokjes. Doe wat olie in een pan en bak de vis totdat hij gaar is en net niet uitelkaar valt. Leg deze op een bord en trek hem met een vork in grove stukken uitelkaar. Vouw de tortilla in kleine, hoge bakjes en schep daar de wittekoolsalade in, leg daarop de vis en de tomaten- en avocadoblokjes. Verdeel het laatste deel van de mojitodressing hierover.

Ingredienten

  • 500 ml melk
  • 300 g prei, in ringen
  • 300 g aardappelschijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 1 rookworst, in plakjes
  • zakje beschamelsaus
  • 125 g spekreepjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht). Bereidt de beschamelsaus met melk volgens de verpakking.

Meng de ui, paprika en de spekblokjes doorelkaar. Vul een ovenschaal laag voor laag met de preiringen, de plakjes rookworst en de aardappelschijfjes. Strooi naar smaak wat zout en peper erover heen. Verdeel dan het uien/paprika/spekjes-mengsel erover en en schenk de beschamelsaus er over uit. Zet dit voor 35 minuten in een voorverwarmde oven totdat de saus goudbruin kleurt.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20min (+35 minuten in de oven)

Gnocchigerecht

Ingrediënten (2 personen)
2 lenteuitjes
2 el olie
250 gr gnocchi
250 kipfilet
75 ml slagroom
200 gr roomkaas
1 tl kruiden
3 el droge witte wijn
zout en peper

Bereiding
Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in stukken. Verhit dan de olie in een grote pan. Bak hierin al roerend de ongekookte gnocchi voor ongeveer 4-5 minuten. Snij intussen de kalkoefilet in stukjes.

Haal de gnocchi hierna uit de pan en voeg nog wat olie toe en bak dan de kalkoenfilet in 4-5 minuten gaar. Voeg dan de stukjes lenteui toe en bak ze kort mee. Breng dit op smaak met peper en zout. Blus het dan af met de wijn en voeg daarna 120 ml water en de slagroom toe. Breng dit aan de kook en roer dan de roomkaas en de kruiden toe. Wanneer de roomkaas gesmolten is kan je de gnocchi toevoegen en opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten (2 pers)

  • 300 g verse spinazie
  • 1 st kipfilet
  • 1 pak verse pasta (Albert Heijn, of 250 g)
  • 1 beker creme fraiche
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olie of  boter

Werkwijze Kook de pasta in water met zout en een beetje olie. Snij de kipfilet in stukjes en kruid deze met peper, zout en oregano. Bak de kipfilet met wat boter of olie. Pers de teentjes knoflook er boven uit en bak deze even mee. Haal alles nu uit de pan en bewaar dit apart.
Bak nu de spinazie totdat deze helemaal geslonken is, giet eventueel het vocht af, en voeg dan de kipfilet weer toe. Roer de creme fraiche er door heen en meng dit. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.

stoofpotje rabarber aarbeien en crumbleIngrediënten (6 personen)
1 eetlepel water
6 ronde stoofpotjes van 10cm
30 gram boter
80 gram suiker
450 gram aarbeien
500 gram rabarber
paar blaadjes munt

Voor de crumble
60 gram amandelpoeder
80 gram bruine suiker
80 gram boter
100 gram bloem
gerapste schil van 1 citroen
80 gram boter

Bereiding
Verwarm de over voor op 200°C. Bereid de crumble door met je vingers de bloem, de bruine suiker, het amandelpoeder, de zachte boter en citroenrasp te mengen. Laat dit kruimelige kreeg 30 minuten opstijven in de koelkast.

Schil de rabarber en scijd hem in stukjes van 2 centimeter. Doe die in een grote steelpan en voeg het water en de suiker toe. Laat het met de deksel op de pan 10 tot 12 minuten zachtjes stoven. De rabarber moet gaar zijn en een moes worden. Laat dit dan afkoelen.br />

Snijd de aardbeien in vieren en meng deze en de fijngesneden munt met de rabarbermoes. Verdeel het mengsel over de met boter ingevette stoofpotjes totdat ze voor ongeveer de helft gevuld zijn.

Zet de stoofpotjes zonder deksel 15 tot 18 minuten in de oven. Serveer lauw of koud.