- Details
- Hans
- Recepten
- 3367
Dit is een sate marinade met iets meer een eigen smaak, zelf heb ik hem op dit moment één keer gemaakt maar bij de volgende saté ga ik hem weer gebruiken.
Recept 2 personen
- 600 gram varkenshaas
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- gemberwortel, ongeveer 2 cm
- 5 eetlepels ketjap manis,
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olie
Snij de varkenshaas in flinke dobbelstenen. Snij dan de sjalotjes, knoflook en de geschilde gemberwortel superfijn en doe deze in een kom. Voeg vervolgens de ketjap, gembersiroop, gemalen koriander, komijn en citroensap toe. Meng allemaal goed en leg dan de stukken varkenshaas in de marinade.
Laat het vlees in de koelkast minimaal een halve dag marineren, de avond ervoor bereiden werkt prima! Schep het vlees wel af en toe om.
Leg een uur voordat je de spiesje wil maken wat houten sateprikkers in koud water, of gebruik metalen spiesjes. Rijg de stokjes met de varkenshaas terwijl de barbecue heet wordt. Vergeet de stokjes niet regelmatig te keren. Afhankelijk van de warmte zullen de stokjes sate in tien tot vijftien minuten gaar zijn.
Deze vleesstokjes smaken prima met een pindasaus, maar ook een ketjapsausje van een kleingesneden sjalot en knoflook, vier eetlepels ketjap manis, twee theelepels bruine suiker, twee klein gesneden rawits en een eetlepel citroensap.
De knoflook en gember kunnen eventueel ook met de knoflookpers gedaan worden.
Misschien vind je één van de andere recepten ook lekker
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3846
Hans
Ingrediënten
85 g boter
4 teentjes knoflook
400 g uien
2 liter groentebouillon
2 el verse tijmblaadjes
700 g knolselderij, geschild en in blokjes
15-20 g gedroogde paddenstoelen
Read more: Knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4521
Een heerlijke groentetaart met kaas, oftewel met courgette en camembert! Misschien niet de eerste combinatie waar aan je denkt maar het is wel heerlijk! Bij het oorspronkelijk recept maak je ook het deeg, heb je hier niet zo veel zin in dan kan je bijvoorbeeld filotdeeg of bladerdeeg gebruiken.
Ingrediënten
deeg
- 225 g bloem
- 115 g koude boter, in blokjes
- 165 ml crème fraîche
Vulling
- 2-3 courgettes
- 60 ml olijfolie
- 3 eieren
- 180 ml slagroom
- 60 g achterham
- 1 camembert (à 225 g)
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3836
Een heerlijk recept met pompoen en ook makkelijk te maken. Zelf heb ik wel wat maizena gebruikt om het vocht te binden.
Ingrediënten (3-4 personen)
- 850 g flespompoen
- 250 g chorizo (in plakjes)
- 2 rode uien (in kwarten)
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 blikje tomaten-puree (70 g)
- 1 potje gegrilde rode paprika's (295 g, in stukjes gesneden)
- 500 g krieltjes (gehalveerd)
- 350 ml kippenbouillon (heet)
- 150 ml witte port
- 1 blik linzen (400 g, uitgelekt)
- 1 bakje platte peterselie (20 g, grofgesneden)
- Details
- Super User
- Recepten
- 4452
Ingrediënten
1 aubergine, in blokjes
1 teen knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel verse koriander, in reepjes
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4233
De eerste keer dat wij dit recept hebben gemaakt waren we meteen verkocht! Heerlijk die zachte pompoen met de kazige room erbij!
Ingrediënten (2 personen)
1½ kg pompoen
2 tijmblaadjes
3 tenen knoflook
85 g parmezaanse kaas
150 ml melk
300 ml slagroom
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4471
Ingrediënten
1 zakje rucola
1 rijpe avocado
1 tomaat
100 g zalmfilet
1 eetlepels kappertjes
3 eetlepels mayonaise
40 g geraspte pittige kaas (bv. gruyere)
2 eetlepels citroensap
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 3984
Een koude, frisse salade die makkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld vis.
Ingrediënten (4-5 personen)
kerstomaatjes 20, in vieren gesneden
Fijne bulgur 175 g
Peterselie 1 grote bos, fijngehakt
Komkommer 1, in blokjes gesneden
Lente-uitjes 4, fijngesneden
Groene paprika 1, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
Munt 3 takjes, blaadjes fijngehakt
Citroen 1, het sap
Olijfolie 100 ml
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4411
Bereidingstijd: ca. 60 minuten. Ca. 4 personen
Ingrediënten
2 uien
2 teentjes knoflook
2 groentebouillonblokjes
2 el boter
300 g risittorijst
300 ml droge witte wijn
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
4 tomaten
1 takje salie
3 el olijfolie
75 g parmezaan
125 g mascarpone
- Details
- Super User
- Recepten
- 3735
Ingrediënten
100 g mosterdzaad
200 ml witte wijnazijn
1 tl kurkuma
50 g rietsuiker
peper en zout
Giet het mosterdzaad met de azijn in een keukenmachine, voeg de specerijen en de suiker toe.
Draai voor ongeveer 6 minuten of totdat de mosterd bijna glad is. Wil je de mosterd nog gladder hebben dan laat je de keukenmachine nog wat langer draaien.
Schep de mosterd in een pot en draai de deksel er op. Zet deze tot gebruik in de koelkast. De mosterd wordt mettertijd lekkerder.
Tip: er zijn genoeg variaties mogelijk zoals de geroosterde mosterdzaadjes gebruiken, wat nootmuskaat of kruidnagel gebruiken. Of met karwijzaad, knoflook of chilipepers. In plaats van suiker kan je ook honing gebruiken.