- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 4803

1 kg tomaten
2 uien
100 ml witte wijn
500 g kastanjechampignons
300 g ricotta
100 g rucola
300 g verse lasagnevellen
50 g geraspte parmezaan
4 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 el boter
Bereiding
Breng 1,5 l water aan de kook. Snijd de tomaten in en blancheer deze kort. Spoel ze af onder koud water en verwijder de vel, snijd ze daarna grof.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de helft hiervan in de olie en blus af met de witte wijn. Doe hierna de tomaten erbij en laat het geheel in 15 minuten inkoken. Breng het met zout en peper op smaak en zet het weg.
Hak de paddestoelen grof. Fruit de rest van de knoflook en de uit zacht in de boter, voeg de paddestoelen toe en bak ze tot al het vocht verdampt is. Hak alles samen met de rucola, ricotta en de parmezaanse kaas fijn in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
Leg twee pastavellen met de randen op elkaar en besmeer de pastavellen met de creme, rol deze daarna op en herhaal dit tot alles op is. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg daar de pastarollen op. Schep ook nog wat saus over de pastarollen heen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet dit voor ongeveer 15 minuten in de oven (hete lucht: 180°C, gas: stand 3).
- Details
- Hans
- Recepten
- 7806
Deze wortelsoep kost niet zoveel tijd en is echt heerlijk.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 eetlepels olie
- 1/2 chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel vers geraspte/gesneden gember
- 1 ui
- 500 g wortelen
- 1 theelepel komijn
- 500 ml kokosmelk
- 500 ml kippenbouillon (tablet)
Bereiding
Verhit de olie in een wok. Roerbak er de chilipeper, knoflook en gember op middelhoog vuur voor ongeveer 1 minuut. Voeg de gehakte ui, wortel en komijn toe en roerbak dit 2-3 minuten. Giet daarna de kokosmelk en de kippenbouillon erbij en breng aan het geheel aan de kook. Draai het dan vuur laag en laat het zonder deksel ongeveer 15 minuten sudderen tot de wortel gaar is. Zet dan het vuur uit en laat het even afkoelen. Draai dan in een blender of keukenmachine tot een puree, doe de puree terug in de wok en laat al roerend ca. 2 minuten doorwarmen. Breng het op smaak met zout en peper en neem de wok van het vuur.
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 4584

Ingrediënten (4 personen)
1 blik super croissantdeeg (6 plakjes)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 bakjes paddenstoelenmelange (à 200 g)
4 eieren
75 gram geitenkaas, geraspt
1 pakje gerookt ontbijtspek
1 bakje ricotta (250 g)
3 el olijfolie
½ bakje rozemarijn (15 g), fijn gesneden
Springvorm 24 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de springvorm met het deeg en druk de plakjes goed aan elkaar met wat water. Prik er met een vork wat gaatjes in en bak deze dan in ca. 10 minuten midden in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui ca. 2 minuten, doe dan de knoflook erbij en bak die ca. 2 minuten mee. Voeg nu de rozemarijn en de paddenstoelen toe en bak alles nog ongeveer 5 minuten en laat dit dan iets afkoelen. Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelmengsel er over heen.
Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en naar smaak peper en zout. Schenk dit mengsel over de paddenstoelen en verdeel het ontbijtspek er over. Bak in ongeveer 35 minuten de taart in de oven goudbruin en gaar.
- Details
- Hans
- Recepten
- 4404

Ingrediënten:
- 2 appels
- 175 g basterdsuiker
- 2 losgeklopte eieren
- 125 g magere yoghurt
- 125 ml zonnebloemolie
- fijngeraspte schil van 1 limoen
- 175 g bloem
- 1½ tl bakpoeder
- 30 g geraspte kokos
- 2 el poedersuiker, gezeefd
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde (diameter 20 cm) of vierkante (18x18 cm) springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Schil de appels en snijd deze in dunne schijfjes. Verdeel de schijfjes over de bodem van de ingevette bakvorm.
Meng de basterdsuiker, eieren, yoghurt, olie en limoenschil in een grote kom tot een zachte, smeuïge massa. Zeef de bloem en bakpoeder erover en voeg de kokos toe, schep dit erdoor. Schep dan het deeg in de bakvorm op de schijfjes appel, en strijk het glad. Bak de biscuit in 50 minuten goudbruin en stevig. Eventueel na 30 minuten afdekken met folie als hij te bruin wordt.
Laat de biscuit circa 15 minuten in de bakvorm afkoelen en laat het dan op een rooster met de appel naar boven uit de bakvorm glijden. Verwijder het bakpapier en bestrooi de taart met poedersuiker. Nog 3-4 minuten onder een voorverwarmde, hete grill zetten tot de suiker gesmolten en goudbruin is. Laat afkoelen op het rooster.
Serveer de taart. Mocht er wat overblijven dan kunt u dat in keukenfolie inpakken en 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 4694
Ingrediënten (2 personen)
1 groene paprika
1 rode paprika
2 tomaten
1/2 courgette
5 champignons
kleine ui
200g kabeljauwfilet
peper en zout
boouillonblokje
1 el olie
25g geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de kabeljauwfilet in kleine stukjes en bestrooi ze met peper. Schil en snipper de ui. Borstel de champignons af en snij ze in plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui. Bak daarna de champignons en de visblokjes mee. Giet er wat water bij en kruimel het bouillonblokje erin. Laat dit geheel met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten garen.
Was de overige groentes en snijd ze in stukjes. Giet in een ovenschaal eerst het vismengsel en leg daarna de groentes er over heen. Bestrooi het met de kaas en schuif de schaal in de oven. Laat dit voor ongeveer 30 minuten garen.
- Details
- Hans
- Recepten
- 5551

Ingrediënten (2 personen)
1 friszure appel
1 dl appelsap
1 el suiker
1 el mosterd
versgemalen zwarte peper
zout
(afbak/verse) stokbrood
1 el citroensap
1 dl olijfolie
40 g veldsla
100 g serranoham
Voorbereiding
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de schilde appels in kleine blokjes. Breng de appelstukjes met het appelsap en de suiker in een steelpan aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten sudderen tot de appel zacht is. Roer dan de moster er doorheen (naar eigen smaak) en laat het nog ongeveer 5 minuten inkoken. Pureer daarna het mengsel en laat het afkoelen. Breng daarna de appelmoes op smaak met zout en peper
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Snij acht dikke sneden van het afbakbrood. Klop daarna de dressing van citroensap, 1,5 el olie en zout en peper naar smaak. Schep dan de veldsla door de dressing. Roer de rest van de olie en een halve eetlepel grof gemalen peper door elkaar. Schuif de sneden brood onder de grill en rooster ze in ongeveer 2 minuten goudbruin. Halveer dan de sneetjes, leg ze op een serveerschaal en besprenkel ze met peperolie. Beleg ze daarna met de ham en schep de appelmoes erop, garneer het met toefjes veldsla.
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 5334
Een heerlijk recept, gevulde kipfilet is altijd heerlijk, vooral parmaham.
Ingrediënten (2 personen)
2 kipfilets
1 bolletje buffelmozarella, in plakjes
4 plakken parmaham
2 el olijfolie
1 takje rozemarijn
zout, peper
Bereiding
Snijd de kipfilet horizontaal in maar snijd deze niet door. Bestrooi de opengeklapte kipfilet met wat peper en zout en beleg deze met de plakjes mozarella. Vouw dan de kipfilet dicht en pak deze in met 2 plakjes parmaham.
Bak de kipfilet in een pan, elke kant ongeveer 3 minuten. Leg deze daarna in een ovenschaal en leg de rozemarijn er tussen/op. Gaar de kipfilet af in de oven op 190°C in ongeveer 15-20 minuten.
- Details
- Hans
- Recepten
- 4830

Ingrediënten (4 personen)
1 kg appels (lichtzuur/fris)
1 dl water
100 g suiker
1 tl kaneel
Bereiding
schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis enijd de partjes nog een keer door. Doe alles in een pan met 1 dl water en breng het aan de kook.
De de deksel op pan en zet het vuur laag en kook het in ongeveer 20 minuten gaar. Roer voortdurend om en pas op dat de appels niet aanbranden. Wanneer alle appels tot moes gekookt zijn kan het vuur uitgezet worden. Prak het na met een pureerstamper en voeg suiker naar smaak toe. Giet de appelmoes in een kom en bestrooi het met kaneel. Dien warm op.
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 4912

Geitenkaas doet het hier altijd goed, dit recept is ons goed bevallen.
Ingrediënten (4 personen)
1 pakje filodeeg
400 g courgette
200 g ricotta
100 g geitenkaas
100 g geraspte parmezaan
50 g boter
1 ui
1 el olie
4 eieren
½ bosje munt
zout en peper
sateprikker
Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 150°C (hete lucht). Snijd de courgette fijn. Pel en snipper de ui en bak deze daarna met de courgette ca. 10 minuten in de olie op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
Meng de ricotta met de geitenkaas, de parmezaan en de eieren. Hak de munt fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Roer dan de courgette er doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Smelt de boter. Bekleed een ingevette vorm met een laagje filodeeg. Zorg dat het deeg ongeveer 5 cm over de rand van de vorm hangt. Smeer dit in met boter en leg er dan weer een filodeeglaagje er op en besmeer deze ook met boter. Blijf dit doen totdat het filodeeg op is en schep dan het kaasmengsel er in. Vouw het filodeeg naar binnen en bak de taart ongeveer 40 minten in de oven. Je kan controleren of het gaar is door er met de sateprikker er in te prikken, als deze er droog uitkomt is het gaar.
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 6055
De broccoli met biefreepjes is makkelijk te maken en de sojasaus smaakt er heerlijk bij.
Ingrediënten
100 gram zilvervliesrijst
150 gram biefstuk, in reepjes
1 teentje knoflook
1 rode peper
1/2 theelepel gemalen komijn (djintan)
2 cm verse gember, geraspt
1 ruime eetlepel japanse sojasaus
350 gram broccoliroosjes
1 eetlepels olie
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de broccoliroosjes 3 minuten voor. Meng de knoflook, rode peper, komijn, gember, sojasaus en de biefreepjes. Verhit de olie in een wok en rierbak de biefstukreepjes, voeg daarna de broccoli toe. Doe de zilvervliesrijst in twee ruime kommen en voeg daarna het broccolie/biefstukreepjesmengsel erop.
