Lancering Sonsbeek Parkrun

Op 21 augustus 2021 was het eindelijk zover, Sonsbeek Parkrun werd voor het eerst georganiseerd. Door COVID was dit een lang traject geworden want eind 2019 waren de eerste gesprekken hierover al geweest.

Wat is Parkrun?

Parkrun is een wereldwijd initiatief waar iedereen gratis een 5 kilometer afstand kan hardlopen of wandelen en vindt op elke zaterdag plaats. Je kan je registreren op de Parkrun website en daar krijg je dan een persoonlijke barcode die je voor de tijdregistratie nodig hebt.

Barcode – tijdregistratie?

Als je over de finish bij een Parkrun komt krijg jevan een vrijwilliger een “token”. Bij een volgende vrijwilliger laat je eerst je persoonlijke barcode scannen en daarna de token (die je ook meteen inlevert). Op die manier wordt de finishtijd aan je gekoppeld en nadat iedereen gefinisht is worden alle tijden zo snel mogelijk verwerkt en krijg je je eindtijd in de mail toegestuurd.

Extra finishtijdgegevens

In die mail die je ontvangt met je finishtijd staat nog meer, voor de personen die van getallen houden. Onder andere je leeftijdsindex en geslacht finishpositie. Ik lees het zelf altijd even door maar doe er weinig mee. In de mail staat ook een link naar de uitslagenlijst.

Eigen pagina

Je krijgt ook een eigen (profiel)pagina waar je al je meest recente uitslagen terug kan vinden maar ook welke Parkruns je al bezocht hebt, je (not)Parkrun tijden en je vrijwiligersoverzicht

Vrijwilliger worden?

Alle Parkrun evenementen worden georganiseerd door vrijwilligers. Samen proberen we er voor te zorgen dat jij als deelnemer een mooie Parkrunervaring hebt. En zelf vrijwilliger worden is heel makkelijk, daar is een speciale pagina voor met alle informatie.

Als vrijwilliger kan je bijvoorbeeld de volgende taken doen

  • Marshall – de deelnemers de juiste richting wijzen
  • Tail walker – met/achter de laatste deelnemer lopen zodat duidelijk is wanneer iedereen gefinisht is
  • Pre-event build up / Post-event close down – Het opbouwen of opruimen van het parkoers

Handige links

No thoughts on “Sonsbeek Parkrun is gelanceerd!”