RSForm!Pro is één van de beste, zo niet de beste, formulierextensie voor Joomla die beschikbaar is. De extensie is erg uitgebreid en is inzetbaar voor een simpel contactformulier tot een geavanceerd multipagina formulier met dynamische content. Eigenschappen/mogelijkheden van RSForm!Pro zijn:

 • Meerdere layouts mogelijk: responsive, bootstrap 2, bootstrap 3, UIkit, Zurb foundation
 • Formulieren maken met conditionele velden
 • Onbeperkte emailconfiguraties
 • Opslaan van inzendingen in een externe database
 • Simpel en flexibel component voor berekeningsformulieren
 • Meerdere integraties beschikbaar
 • Popup kalender met tijdselectie
 • Ondersteuning CAPTCHA en reCAPTHA

Wil je meer weten over RSEvents!Pro of deze bestellen dan kan je terecht op hun website:

WWW.RSJOOMLA.COM

RSEvents!Pro is een zeer uitgebreide extensie voor evenementen. Deze extensie is nog uitbreidbaar met vele plugins en modules en biedt hiermee vele mogelijkheden bij het tonen van de evenementen, onder andere:

 • Google Maps integratie
 • verschillende betalingsmogelijkheden als iDeal/Paypal en vele andere
 • PDF output van tickets met barcodes
 • Importeren van evenementen vanuit Google Calendar en Facebook-account
 • Specifieke kortingsmogelijkheden
 • Eénmalige of herhalende evenementen

Wil je meer weten over RSEvents!Pro of deze bestellen dan kan je terecht op hun website:

WWW.RSJOOMLA.COM

Phoca Commander is een extensie waarbij je makkelijk snel bestanden kan aanpassen en rechten in kan stellen. Het heeft een twee-venster layout waarbij je dus je online en lokale overzicht op één computerscherm hebt. Je kan er de volgende bewerkingen mee uitvoeren: rechten aanpassen (CHMOD), hernoemen, bekijken, bewerken, kopiëren, verplaatsen, nieuwe map aanmaken, verwijderen, unzip, zip en uploaden.

Informatiepagina Phoca Commander

Admin Tools is een aanrader voor elke Joomla! website. Deze houd je op de hoogte met nieuwe Joomla!versies. kan de rechten van bestanden en mappen aanpassen, kan je administratormap net een wachtwoord beschermen, de prefix van je database aanpassen, een veilige Super Administrator ID maken en databaseonderhoud uitvoeren. Er is een gratis en betaalde versie, niet alle opties zitten in de gratis versie.

Informatiepagina Admin Tools

Akeeba backupAkeeba Backup

Joomla3
component module plugin

Het is verstandig om regelmatig een backup van je Joomla!-installatie te maken. Een makkelijk hulpmiddel hiervoor is Akeeba Backup, deze maakt een zelfstandig archiefbestand aan met daarin alle bestanden, de database en een soortgelijk installer als die van Joomla! zelf om een backup terug te plaatsen. Natuurlijk kan je op deze manier ook makkelijk je website verplaatsen naar een andere locatie toe.

Informatiepagina Akeeba Backup

J2XMLJ2XML is een makkelijk te gebruiken import/export oplossing voor Joomla!. je kan het gebruiken om artikelen, gebruikers en weblinks naar een xml-bestand te exporteren en deze in een andere website te importeren. Ook is het mogelijk om deze rechtstreeks naar een andere website te kopieren.

Het is een erg makkelijke extensie die ook goed te gebruiken is in (sterk) verouderde versies die nodig aan een upgrade naar de huidige Joomla! versie toe zijn.


Informatiepagina J2XML

AddThis pluginAls je een leuke joomlawebsite hebt en je wilt graag ook dat anderen je artikelen/tips/etc. kunnen delen via sociale links dan kan je daar een specifieke plugin voor installeren. Zelf gebruik ik voor een site de plugin van addthis. Hierbij krijg je de mogelijkheid tot het instellen van verschillende internationaal bekende sociale websites.

Je kan deze plugin bij addthis zelf downloaden en je installeert de plugin op de normale wijze. Klik op de afbeelding links voor een screenshot met de instellingen.

* Ga naar https://www.addthis.com/get-addthis en klik daar links op "more options"
* Selecteer dan "Joomla"
* Klik op de "download plugin" in het midden van de pagina

Joomla! Volunteers Portal

© 2017 Hans van der Meer.