Wordpress aanvallen op jouw Joomla website (deels) voorkomen

Bij een Joomla website komen natuurlijk ook voldoende "brute force" aanvallen gericht op WordPress websites binnen. Het is altijd verstandig om een software-matige firewall als Akeeba Admin Tools Pro te gebruiken maar als die deze aanvallen afvangt worden deze ook in de database opgeslagen. Met natuurlijk de benodigde serverbelasting en meldingen in de logs.

Een andere mogelijkheid is deze aanvallen af te vangen voordat ze binnen de Joomla-omgeving komen. Dit kan door gebruik te maken van het .htaccess bestand. Wanneer je de volgende regels hierin opneemt zal de server zelf deze aanvallen afvangen en wordt jouw website daarmee niet lastig gevallen.

Nibbler

Als website-eigenaar (of webmaster) ben je natuurlijk nieuwsgierig of er nog verbeteringen in je website zijn. Eén van de website tools die je hiervoor kan gebruiken is Nibbler. Wanneer je naar http://nibbler.silktide.com/ gaat kan je een website invoeren. Hierna gaat gaat Nibbler aan het werk en uiteindelijk krijg je een overzicht te zien de verschillende categorieen waarin de tests vallen, dit zijn Toegankelijkheid, Ervaring, Marketing en Technologie.

Wanneer je op één van de categorieen klikt zie je de onderdelen waaruit deze is opgebouwd, deze wijzen weer naar een testresultaat waar je kan zien wat goed is en waar nog verbeteringen gemaakt kunnen worden. 

Wanneer je vanuit word tekst wil gaan plakken dan kan dit wel eens voor nare verrassingen komen te staan als je het artikel online gaat zetten. Word heeft namelijk de gewoonte om veel extra opmaakcode te genereren die in conflict kan staan met Joomla. Wanneer je dit wilt voorkomen zijn er verschillende opties.

1Gebruik je de JCE-editor dan kan je via de knop "plakken" of "Paste" dit oplossen. Als je op het pijltje omlaag klikt die er naast staat krijg je de opties om vanuit Word te plakken of als platte tekst. Kies dan om vanuit Word te plakken en je tekst komt zonder overbodige opmaak in je artikel te staan.

2Een alternatief is dat je de tekst in kladblok plakt en daarvanuit weer kopieert en plakt in je artikel.

Copyright © Hans van der Meer