Zoeken
Over deze recepten
Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????
- Details
- Hoofdgerechten
- 446
De kamado was al even minder aangestoken door de winter, dus het werd weer hoog tijd om er gebruik van te maken. Deze keer heb ik mijn Dutch Oven in gebruik genomen door een Italiaanse stoofpot te maken. Een recept hiervoor was vlot gevonden, met een eigen twist er aan, want de kamado afkoelen be...
- Details
- Hoofdgerechten
- 669
Als ik een Mexicaans gerecht wil maken zoek ik meestal in buitenlandse websites, ik heb altijd het idee dat een engelstalig recept wat origineler is dan de nederlandse recepten. En zo kwam ik ook op dit recept uit.
In plaats van die chipstaco's die je in de Nederlandse schappen ziet, is d...
- Details
- Hoofdgerechten
- 1525
Ik denk dat ik Indonesisch eten lekker vind, maar ik ken natuurlijk vooral Nederlandse versies. Ik hoop dat dankzij het internet je toch wat dichterbij het eten uit het land zelf kan komen met koken. Dit is een niet al te moeilijk groenterecept, makkelijk te combineren met rijst of noodles bijvoo...
- Details
- Hoofdgerechten
- 1276
Ottolenghi heeft leuke groenterecepten, deze is gebaseerd op eentje van hem met een eigen twist
...- Details
- Hoofdgerechten
- 1479
Dit recept kwamen we tegen in een oud tijdschrift en wilden we wel proberen voordat we het tijdschrift weg zouden gooien. Het werd een (naar mijn smaak) zoet resultaat, zoals het hier staat wordt er al minder vermouth gebruikt. Maar eerlijk is eerlijk, het was lekker!
...- Details
- Hoofdgerechten
- 1449
Oude kooktijdschriften in huis hebben is altijd handig. Bij het opruimen ging Dafne al deze tijdschriften door en vond dit recept. We hebben het ietsje eigen gemaakt door de toevoeging van chorizo en wat meer spinazie.
...- Details
- Hoofdgerechten
- 1429
Dit recept waren we direct fan van nadat we deze voor het eerste gemaakt hadden! Het zal het marineren zijn wat ik bij bavette nog niet eerder gedaan had. Dit recept is geschreven voor gebruik op de barbeque (ik heb zelf een kamado) met indirecte hitte. De gewenste kerntemperatuur is 52-56 °C af...
- Details
- Hoofdgerechten
- 1836
Tijdens een mannenweekendje (lees: LAN-party) was er ook tijd om te koken. Viavia kreeg ik dit recept voor een ragù, bolognesesaus, en mocht ik achteraf complimenten ontvangen voor het lekkere eten. Nou ja, ik heb gewoon het recept (redelijk) gevolgd. Serveer deze saus met verse pasta geraspte P...
- Details
- Hoofdgerechten
- 1760
Al een tijdje hebben we een groente-abonnement bij de Horsterhof. Deze keer zat er savooikool in en Dafne kwam met een heerlijk recept van een soep hiervan die ik graag wil delen!
...- Details
- Hoofdgerechten
- 1798
Ik ben een liefhebber van dit soort gerechten uit de oven of de slowcooker. Stiekem vind ik dit recept wel wat meer tijd in beslag nemen dan ik zou inschatten maar het resultaat is altijd heerlijk!
...