Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊

Dit recept kwamen we tegen in een oud tijdschrift en wilden we wel proberen voordat we het tijdschrift weg zouden gooien. Het werd een (naar mijn smaak) zoet resultaat, zoals het hier staat wordt er al minder vermouth gebruikt. Maar eerlijk is eerlijk, het was lekker!

...

Oude kooktijdschriften in huis hebben is altijd handig. Bij het opruimen ging Dafne al deze tijdschriften door en vond dit recept. We hebben het ietsje eigen gemaakt door de toevoeging van chorizo en wat meer spinazie.

...

Bavette van de barbeque met linzen en korianderdressing

Dit recept waren we direct fan van nadat we deze voor het eerste gemaakt hadden! Het zal het marineren zijn wat ik bij bavette nog niet eerder gedaan had. Dit recept is geschreven voor gebruik op de barbeque (ik heb zelf een kamado) met indirecte hitte. De gewenste kerntemperatuur is 52-56 °C af...

Tijdens een mannenweekendje (lees: LAN-party) was er ook tijd om te koken. Viavia kreeg ik dit recept voor een ragù, bolognesesaus, en mocht ik achteraf complimenten ontvangen voor het lekkere eten. Nou ja, ik heb gewoon het recept (redelijk) gevolgd. Serveer deze saus met verse pasta geraspte P...

Al een tijdje hebben we een groente-abonnement bij de Horsterhof. Deze keer zat er savooikool in en Dafne kwam met een heerlijk recept van een soep hiervan die ik graag wil delen!

...

Ik ben een liefhebber van dit soort gerechten uit de oven of de slowcooker. Stiekem vind ik dit recept wel wat meer tijd in beslag nemen dan ik zou inschatten maar het resultaat is altijd heerlijk!

...

Tegenwoordig hebben wij een groentetas van de Horsterhof waar we lokaal verbouwde groente van afnemen. Zo zat er deze week een spitskool in en dan zoek je even naar een leuk recept. Zo kwamen we bij deze curry uit ...

Dit recept hebben we gevonden toen we in onze wekelijkse groentetas twee venkels hadden en we iets nieuws er mee wilden doen. Na de eerste keer proberen waren we direct verkocht, dit is echt een heerlijk recept!

...

Wij ontvangen al een tijdje een groentepakket van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven. Op die manier eet je met een kleinere impact omdat het allemaal lokaal verbouwd wordt. Maar toch ben ik een aantal keren verrast door groenten die ik nog niet kende, zoals een Yacun. In i...

Een makkelijk recept voor de slowcooker. Zelf had ik de eerste keer de verhoudingen niet helemaal goed aangehouden maar het smaakte nog steeds prima.

...