Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

Ik denk dat ik Indonesisch eten lekker vind, maar ik ken natuurlijk vooral Nederlandse versies. Ik hoop dat dankzij het internet je toch wat dichterbij het eten uit het land zelf kan komen met koken. Dit is een niet al te moeilijk groenterecept, makkelijk te combineren met rijst of noodles bijvoorbeeld. Lekker genoeg om hier te plaatsen in ieder geval!

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 tl laos poeder
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 el sambal
  • 1 tl trassi (garnalenpasta)
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 blaadjes kaffir limoen (djeroek poeroet)
  • 3 el kokoscreme of kokosmelk
  • peper
  • 1 el plantaardige olie

Snij de kantjes van de sperziebonen en was ze even kort. Snipper de uien en de teentjes knoflook, schil en rasp de gember.

Verhit een koekenpan met de plantaardige olie en fruit hierin de uien, knoflook en gember in 5 minuten glazig op middelmatig vuur. Voeg hierna de laos, trassi en sambal toe en roer dit even kort door.

Voeg dan de sperziebonen en het runderbouillonblokje toe en ongeveer 250 ml heet water. Doe daarna ook de basterdsuiker erbij. Roer dit kort zodat het bouillon blokje en suiker opgelost zijn en voeg dan de kaffir limoenblaadjes toe.

Breng het geheel aan de kook en laat dan op middellaag vuur ongeveer 10 minuten sudderen.

Zodra de boontjes gaar zijn, voeg je de kokoscreme of melk toe en laat je dit nog 2 minuten mee sudderen. Haal dan de kaffir limoenblaadjes en breng op smaak met peper en voeg naar smaak eventueel extra sambal toe.

Bron: https://www.knoeienmetinge.nl/indische-sajoer-boontjes/

 

No thoughts on “Indonesische sajoer sperziebonen”