Ottolenghi heeft leuke groenterecepten, deze is gebaseerd op eentje van hem met een eigen twist
Ingredienten voor 2 personen
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 3 selderijstengels en -bladeren, fijngesneden
- 8 grote snijbiet-bladeren, grof gehakt, zonder de witte stengels
- 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1½ eetlepel verscheurde muntblaadjes
- 1½ eetlepel gehakte peterselie
- 2 theelepels gehakte salie
- 30 ml olijfolie
- 75 gram feta, verkruimeld
- 60 gram pecorino, fijn geraspt
- 20 gram pijnboompitten, licht geroosterd
- Zest van 1 citroen
- 5 blaadjes filotdeeg
- 100 gram ricotta
- Zout & zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
Zet een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui, selderij, snijbiet, knoflook, munt, peterselie en salie in de olijfolie voor ongeveer 15 minuten of totdat het groen geslonken is en het meeste vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur en roer dan de feta, pecorino, pijnboompitten, ricotta, citroenzest, zout naar behoefte en (versgemalen) zwarte peper er doorheen.
Smeer de bakvorm lichtelijk in met olijfolie en bekleed de bakvorm met het filotdeeg en laat dit iets uitsteken. Verdeel daarna de vulling hierover en vouw het stukje uitstekende filotdeeg terug over het mengsel. Bestrijk het stukje filotdeeg lichtelijk met wat olijfolie en bak hierna de taart ongeveer 30 minuten in de oven tot het filotdeeg goudbruin is.
Eet smakelijk!
Origineel recept: Ottolenghi