Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊

Dit recept kwamen we tegen in een oud tijdschrift en wilden we wel proberen voordat we het tijdschrift weg zouden gooien. Het werd een (naar mijn smaak) zoet resultaat, zoals het hier staat wordt er al minder vermouth gebruikt. Maar eerlijk is eerlijk, het was lekker!

Ik ben een liefhebber van dit soort gerechten uit de oven of de slowcooker. Stiekem vind ik dit recept wel wat meer tijd in beslag nemen dan ik zou inschatten maar het resultaat is altijd heerlijk!

Oude kooktijdschriften in huis hebben is altijd handig. Bij het opruimen ging Dafne al deze tijdschriften door en vond dit recept. We hebben het ietsje eigen gemaakt door de toevoeging van chorizo en wat meer spinazie.

Tegenwoordig hebben wij een groentetas van de Horsterhof waar we lokaal verbouwde groente van afnemen. Zo zat er deze week een spitskool in en dan zoek je even naar een leuk recept. Zo kwamen we bij deze curry uit die ons eigenlijk best wel beviel. Er zit geen vlees in overigens, vega. 

Bavette van de barbeque met linzen en korianderdressing

Dit recept waren we direct fan van nadat we deze voor het eerste gemaakt hadden! Het zal het marineren zijn wat ik bij bavette nog niet eerder gedaan had. Dit recept is geschreven voor gebruik op de barbeque (ik heb zelf een kamado) met indirecte hitte. De gewenste kerntemperatuur is 52-56 °C afhankelijk van hoe medium (of gaar) je bavette wilt hebben. Je moet de bavette minimaal 2 uur in de marinade laten intrekken maar je kan deze ook een nachtje laten in de marinade laten intrekken. (tot nu toe heb ik de 2 uur versie gemaakt en die is al echt lekker)

Een makkelijk recept voor de slowcooker. Zelf had ik de eerste keer de verhoudingen niet helemaal goed aangehouden maar het smaakte nog steeds prima.

Tijdens een mannenweekendje (lees: LAN-party) was er ook tijd om te koken. Viavia kreeg ik dit recept voor een ragù, bolognesesaus, en mocht ik achteraf complimenten ontvangen voor het lekkere eten. Nou ja, ik heb gewoon het recept (redelijk) gevolgd. Serveer deze saus met verse pasta geraspte Parmezaanse kaas!

Als ik een quiche maak dan is deze vaak nog wat vochtig, dit recept ging in één keer goed en smaakte zo goed! Maar ik ben dan ook een grote prosciuttofan!

Voorbereiding 20 minuten en ongeveer 50 minuten bakken

Aantal personen: 4 personen

Al een tijdje hebben we een groente-abonnement bij de Horsterhof. Deze keer zat er savooikool in en Dafne kwam met een heerlijk recept van een soep hiervan die ik graag wil delen!

Sinds kort hebben wij een slowcooker en dit recept kwam ik online tegen. Het is van Kayotic en het is verdomd lekker! Wij gaan dit nog wel een keertje maken en dan het recept wat naar onze eigen smaak aanpassen maar zoals hieronder is het al heerlijk!