zalmpakketje-prei

Ingrediënten (2 personen)
225 gram aardappelschijfjes
1/2 eetlepel mosterd
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel verse, fijngesneden dille
2 stukken zalmfilet
2 preien, in ringen gesneden.
1 kleine rode ui, in fijne ringen gesneden
50 ml visbouillon (tablet)

Bereiding
Verwarm de oven (hete lucht) voor op 200°C. Prik een paar gaatjes in de verpakking van de aardappelschijfjes en verwarm deze 5 minuten op 700 watt in de magnetron. Verdeel daarna de aardappelschijfjes over het midden van vier ruime stukken bakpapier of aluminiumfolie (minimaal 30x30 cm, aluminiumfolie eerst invetten met een eetlepel olie) en strooi er wat zout en peper over. Meng de olie met de mosterd en de dille en voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de stukken zalm rondom in met het mosterdmengsel en leg ze op de aardappelschijfjes. Verdeel de prei en de rode ui erover en schenk de bouillon eroverheen.

Vouw de pakketjes rond de vis omhoog dicht, bind ze met paktouw vast. Zorg dat de pakjes goed vastzitten zodat er geen stoom kan ontsnappen.
Leg de pakketjes op de bakplaat en schijf deze inde oven. Laat de zalmpakketjes in 20 minuten gaar worden.

Ingrediënten (2 pers)
300 g verse spinazie
1 st kipfilet
1 pak verse pasta (Albert Heijn, of 250 g)
1 beker creme fraiche
2 theelepels gedroogde oregano
2 teentjes knoflook
peper en zout
olie of  boter

Werkwijze
Kook de pasta in water met zout en een beetje olie. Snij de kipfilet in stukjes en kruid deze met peper, zout en oregano. Bak de kipfilet met wat boter of olie. Pers de teentjes knoflook er boven uit en bak deze even mee. Haal alles nu uit de pan en bewaar dit apart.
Bak nu de spinazie totdat deze helemaal geslonken is, giet eventueel het vocht af, en voeg dan de kipfilet weer toe. Roer de creme fraiche er door heen en meng dit. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.

cannelloni-prei-hamBlij waren we met dit recept. Ineens hadden we in de gaten dat je canneloni ook makkelijk met verse lasagnevellen kan maken!

Ingrediënten (4 personen)
500 gram prei
1 pak lasagnebladen (AH, 6 bladen)
1 eetlepel zonnebloemolie
12 plakjes schouderham
1 pot bechamelsaus (400 g)
150 ml melk
100 g geraspte belegen kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwijder de harde onderkant en de donkere buitenste groene bladen van de prei. Snij de prei in dunne ringen en was deze.
Halveer de lasagnebladen in de breedte en leg op elk velletje een plakje ham en een evenredig deel van de prei. Bestrooi de prei met wat peper en zout naar smaak en rol het lasagneblad strak op en leg de cannelloni in een ingevette ovenschaal.
Meng de bechamelsaus met de melk en schenk dit over de cannelloni, bestrooi dit dan met de geraspte kaas.

Bak de cannelloni 30 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is. Een tomatensalade past goed bij dit recept.

pindasoepIngrediënten voor twee personen (ruim)

150 g half-om-halfgehakt
2 eetlepels gemalen kokos
1 zakje gehaktkruiden (15 g)
1 teentje knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie
300 g gesneden prei
500 ml vleesbouillon van tablet
beker pinda-satésaus (Conimex, à 440 g)
1-2 eetlepels ketjap
75 g taugé

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de kokos en de kruiden, rol hierna daar kleine balletjes van. Pel de knoflook en snij deze in dunne plakjes.

Verhit in een pan de olie en bak daarin de prei en knoflook voor 3 minuten, schep regelmatig om. Voeg dan de bouillon en de gehaktballetjes toe, brengt dit aan de kook en laat het 5 minuten laten koken. Voeg dan de pinda-satésaus toe en roer het goed om, laat het niet aan de kook komen. Met de ketjap kan je de soep op smaak brengen. Schep de soep in kommen of diepe borden en in 4 diepe borden of kommen scheppen en bestrooi het met taugé.

preischotelIngredienten:
500 ml melk
300 g prei, in ringen
300 g aardappelschijfjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, gesneden
1 rookworst, in plakjes
zakje beschamelsaus
bakje spekjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht). Bereidt de beschamelsaus met melk volgens de verpakking.

Meng de ui, paprika en de spekblokjes doorelkaar. Vul een ovenschaal laag voor laag met de preiringen, de plakjes rookworst en de aardappelschijfjes. Strooi naar smaak wat zout en peper erover heen. Verdeel dan het uien/paprika/spekjes-mengsel erover en en schenk de beschamelsaus er over uit. Zet dit voor 35 minuten in een voorverwarmde oven totdat de saus goudbruin kleurt.

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20min (+35 minuten in de oven)

Pagina 1 van 3

Copyright © Hans van der Meer