Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ­čśŐ

Dit recept is natuurlijk het lekkerst met verse basilicum!! Hans

Ingredi├źnten (4 personen)

2 grote aubergines
650 g rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
1 tl fijne kristalsuiker
1 bol mozzarella
2 ui
4 tenen knoflook
4 el pijnboompitten
een paar chilivlokken
4 el fijngesneden basilicum
4 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper

Wij hadden nog wat kappertjes van onze vakantie meegenomen, die smaakten hier heerlijk bij.Hans

Ingredi├źnten
1 koolrabi
1 knolvenkel
2 el kappertjes
sap van een halve citroen

Parmigiana, hier in huis hebben we liefhebbers! Hans

Ingredi├źnten

1 grote aubergine
2 courgettes
450 ml gekruide tomatensaus (met basilicum)
2 tenen knoflook
2 bollen buffelmozzarella, in dunne plakjes
1 zakje rucola
1 rode ui, in halve ringen
1 el balsamicoazijn
6 el olijfolie
3 - 4 el geraspte Parmezaanse kaas

Het kost wat tijd maar is erg verrassend en ook erg lekker, rode bieten zoals je niet vaak zal eten.Hans

Ingredi├źnten
1 ui
5 el boter
2 rode bieten (ca. 250 g, gekookt)
1 ei
50 g verse roomkaas
500 g vers pasta deeg
1 bosje tijm
100 g walnoten

Een snelle hartige taart met witlof. Makkelijk en lekker!Hans

Ingredi├źnten

150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
150 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
4 el cr├Ęme fra├«che of zure room of dikke volle yoghurt
4 takjes peterselie
2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
peper en zout
paprikapoeder

Ingredi├źnten
1 ui, gesnipperd
500 g prei, groen en wit in stukjes van 1 cm
350 g bleekselderij, in stukjes
300 g risottorijst (pak 500 g)
250 g Bettine geitenkaas honing 45+, verkruimeld
3 takjes peterselie, groen fijngesneden
1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt
2 el olijfolie

Bereiding
Breng 550 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe.

Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Een snelle hartige taart met witlof. Makkelijk en lekker!Hans

Ingredi├źnten

2 el olijfolie
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 450 g diepvries), ontdooid
500 g aardappelen, geschild
600 g witlof
1 ui, gesnipperd
3 eieren, losgeklopt
1 beker slagroom (250 ml)
1 pakje gerookt ontbijtspek (125 g)

Erg verrassend simpel recept die overheerlijk smaakt! Een erg goede combinatie van de dressing en de kool

Ingredi├źnten
1 kleine Chinese kool
150 g zachte/verse geitenkaas

peterselie-pestodressing
100 g pompoenpitten
150 ml groene olijfolie
15 g (jonge) bladpeterselie
1 teen knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt

Kip op een andere manier, het is even wat werk (al valt dat ook wel mee) maar het resultaat is er dan ook naar.Hans

Ingredi├źnten
Sofregit

2 uien
1 teentje knoflook
4 tomaten
100 ml olijfolie
zout

Catalaanse kipstoof

┬Ż citroen
200 g schorseneren
2 pastinaken
2 stuks kipfilet

Picada

olie
3 el blanke amandelen
0,5 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 el blanke hazelnoten
1 el piment├│n (zoet paprikapoeder)

Een heerlijk recept en vooral makkelijk. De combinatie van de rozijnen en olijven door de stamppot is verrassend en erg lekker.

Ingredi├źnten (4 personen)

  • 100 g rozijnen, geweld in lauw warm water
  • 2 uien, gesnipperd
  • 20 g boter
  • 750 g aardappelen
  • 1 kleine bloemkool (ca. 400 g), in roosjes
  • 100 ml olijfolie
  • 50 g met amandelen gevulde groene olijven
  • versgemalen peper