Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

Ingrediënten (2 personen)
500 gram zoete aardappels
250 gram half om half gehakt
1 ei
1 beschuit
zout
2 el hete pepersaus, sambal oelek (naar smaak)
zonnebloemolie
20 gram boter
70 ml crème fraîche
0,5 - 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiding
Kook de geschilde aardappels gaar. Meng het gehakt met het ei, verkruimelde beschuit, de hete saus en wat zout en vorm dan kleine balletjes daarvan. Bak de gehaktballetjes in de zonnebloemolie romdom bruin en gaar.

Giet de aardappels af en laat ze wat opdrogen. Pureer de aardappels en voeg dan de boter, crème fraîche en de kaneelpoeder toe en meng het goed door. Voeg als laatste de koriander toe. Verwarm het nog even als het te veel is afgekoeld.

Tip: combineerd lekker met een tomaten/komkommersalade.

Blij waren we met dit recept. Ineens hadden we in de gaten dat je canneloni ook makkelijk met verse lasagnevellen kan maken!

Ingrediënten (4 personen)

500 gram prei

1 pak lasagnebladen (AH, 6 bladen)

1 eetlepel zonnebloemolie

12 plakjes schouderham

1 pot bechamelsaus (400 g)

150 ml melk

100 g geraspte belegen kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verwijder de harde onderkant en de donkere buitenste groene bladen van de prei. Snij de prei in dunne ringen en was deze. Halveer de lasagnebladen in de breedte en leg op elk velletje een plakje ham en een evenredig deel van de prei. Bestrooi de prei met wat peper en zout naar smaak en rol het lasagneblad strak op en leg de cannelloni in een ingevette ovenschaal.

Meng de bechamelsaus met de melk en schenk dit over de cannelloni, bestrooi dit dan met de geraspte kaas.

Bak de cannelloni 30 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is. Een tomatensalade past goed bij dit recept.

Ingrediënten (2 personen)

125 gram verse pasta
75 gram blauwaderkaas
100 gram dikke plakke ham
15 gram peterselie
300 gram broccoli
125 ml crème fraîche

Bereiding

Snij de broccoli in roosjes en kook deze in 6 minuten beetgaar. Snijd de kaas en de ham in blokjes. Kook de pasta in voldoende water. Verwarm in een pan de creme fraiche en de kaas totdat deze gesmolten is. Voeg dan de ham en peterselie toe en verwarm. Wanneer de pasta gaar is kan je deze mengen met de saus en serveren met de broccoli.

Ingrediënten (2 personen)

  • 225 gram aardappelschijfjes
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel verse, fijngesneden dille
  • 2 stukken zalmfilet
  • 2 preien, in ringen gesneden.
  • 1 kleine rode ui, in fijne ringen gesneden
  • 50 ml visbouillon (tablet)

Bereiding

Verwarm de oven (hete lucht) voor op 200°C. Prik een paar gaatjes in de verpakking van de aardappelschijfjes en verwarm deze 5 minuten op 700 watt in de magnetron. Verdeel daarna de aardappelschijfjes over het midden van vier ruime stukken bakpapier of aluminiumfolie (minimaal 30x30 cm, aluminiumfolie eerst invetten met een eetlepel olie) en strooi er wat zout en peper over. Meng de olie met de mosterd en de dille en voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de stukken zalm rondom in met het mosterdmengsel en leg ze op de aardappelschijfjes. Verdeel de prei en de rode ui erover en schenk de bouillon eroverheen.

Vouw de pakketjes rond de vis omhoog dicht, bind ze met paktouw vast. Zorg dat de pakjes goed vastzitten zodat er geen stoom kan ontsnappen.
Leg de pakketjes op de bakplaat en schijf deze inde oven. Laat de zalmpakketjes in 20 minuten gaar worden.

Ingrediënten (2 personen)
1 courgette
50 g cherrytomaten
25 g walnoten
4 el Pesto alla Calabrese (Bertolli) / Pesto Mascarpone (Grand'Italia) / rode pesto
2 ongepaneerde schnitzels
200-250 g verse pasta
tijm
vloeibare (bak)boter

Bereiding
Schaaf de courgette in dunne, smalle, lange repen en snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Hak de walnoten grod en meng deze met 1 eetlepel pesto en de mascarpone. Bestrooi de beide schnitzels met peper en zout (naar smaak) en besmeer ze een beetje met vloeibare (bak)boter.

Verwarm een grote koekenpan en bak de schnitzels ongeveer 2 min. aan de eerste kant (vlees moet al wat bruin zijn) en draai ze om. Schep de mascarpone/pesto-mix op de schnitzels en bak ze dan nog ongeveer 3 minuten zodat de onderkant ook bruin is en het mengsel warm kan worden.

Kook ondertussen de verse pasta volgens verpakking gaar en giet deze af. Verhit nog wat boter in een pan/wok en roerbak de courgette en de tijm voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de cherrytomaatjes toe en bak nog een minuut. Schep dan de rest van de pesto erbij (naar smaak) en roer de pasta er doorheen.

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 plakken diepvriesbladerdeeg
  • 350 gram mini-romatomaten (of cherrietomaatjes)
  • 5 takjes thijm
  • 1 el paneermeel
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 el melk
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat het wat ontdooien. Was de tomaten en halveer ze.  Was de thijm en haal de blaadjes van de takjes.
Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht). Leg het bladerdeeg in een bakvorm en laat het iets omhoog steken zodat de tomaten er net onderliggen. Bestrooi de bodem met wat paneermeel. Leg dan de tomaten met de gesneden kant naar boven en dicht op elkaar op het bladerdeeg. Breng het naar eigen smaak met wat zout en peper en betrooi het met de thijm.

Verkruimel de geitenkaas dan over het geheel en bedruppel het met olijfolie. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de melk en bak de taart in ongeveer 25 minuten.

Ingredienten

  • 500 ml melk
  • 300 g prei, in ringen
  • 300 g aardappelschijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 1 rookworst, in plakjes
  • zakje beschamelsaus
  • 125 g spekreepjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht). Bereidt de beschamelsaus met melk volgens de verpakking.

Meng de ui, paprika en de spekblokjes doorelkaar. Vul een ovenschaal laag voor laag met de preiringen, de plakjes rookworst en de aardappelschijfjes. Strooi naar smaak wat zout en peper erover heen. Verdeel dan het uien/paprika/spekjes-mengsel erover en en schenk de beschamelsaus er over uit. Zet dit voor 35 minuten in een voorverwarmde oven totdat de saus goudbruin kleurt.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20min (+35 minuten in de oven)

stoofpotje rabarber aarbeien en crumbleIngrediënten (6 personen)
1 eetlepel water
6 ronde stoofpotjes van 10cm
30 gram boter
80 gram suiker
450 gram aarbeien
500 gram rabarber
paar blaadjes munt

Voor de crumble
60 gram amandelpoeder
80 gram bruine suiker
80 gram boter
100 gram bloem
gerapste schil van 1 citroen
80 gram boter

Bereiding
Verwarm de over voor op 200°C. Bereid de crumble door met je vingers de bloem, de bruine suiker, het amandelpoeder, de zachte boter en citroenrasp te mengen. Laat dit kruimelige kreeg 30 minuten opstijven in de koelkast.

Schil de rabarber en scijd hem in stukjes van 2 centimeter. Doe die in een grote steelpan en voeg het water en de suiker toe. Laat het met de deksel op de pan 10 tot 12 minuten zachtjes stoven. De rabarber moet gaar zijn en een moes worden. Laat dit dan afkoelen.br />

Snijd de aardbeien in vieren en meng deze en de fijngesneden munt met de rabarbermoes. Verdeel het mengsel over de met boter ingevette stoofpotjes totdat ze voor ongeveer de helft gevuld zijn.

Zet de stoofpotjes zonder deksel 15 tot 18 minuten in de oven. Serveer lauw of koud.

Ingrediënten (2 pers)

  • 300 g verse spinazie
  • 1 st kipfilet
  • 1 pak verse pasta (Albert Heijn, of 250 g)
  • 1 beker creme fraiche
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olie of  boter

Werkwijze Kook de pasta in water met zout en een beetje olie. Snij de kipfilet in stukjes en kruid deze met peper, zout en oregano. Bak de kipfilet met wat boter of olie. Pers de teentjes knoflook er boven uit en bak deze even mee. Haal alles nu uit de pan en bewaar dit apart.
Bak nu de spinazie totdat deze helemaal geslonken is, giet eventueel het vocht af, en voeg dan de kipfilet weer toe. Roer de creme fraiche er door heen en meng dit. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.

rotolo-di-pasta Ingrediënten (4 personen)
1 kg tomaten
2 uien
100 ml witte wijn
500 g kastanjechampignons
300 g ricotta
100 g rucola
300 g verse lasagnevellen
50 g geraspte parmezaan
4 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 el boter

Bereiding
Breng 1,5 l water aan de kook. Snijd de tomaten in en blancheer deze kort. Spoel ze af onder koud water en verwijder de vel, snijd ze daarna grof.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de helft hiervan in de olie en blus af met de witte wijn. Doe hierna de tomaten erbij en laat het geheel in 15 minuten inkoken. Breng het met zout en peper op smaak en zet het weg.

Hak de paddestoelen grof. Fruit de rest van de knoflook en de uit zacht in de boter, voeg de paddestoelen toe en bak ze tot al het vocht verdampt is. Hak alles samen met de rucola, ricotta en de parmezaanse kaas fijn in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

Leg twee pastavellen met de randen op elkaar en besmeer de pastavellen met de creme, rol deze daarna op en herhaal dit tot alles op is. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg daar de pastarollen op. Schep ook nog wat saus over de pastarollen heen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet dit voor ongeveer 15 minuten in de oven (hete lucht: 180°C, gas: stand 3).