Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ­čśŐ

Ingredienten

  • 500 ml melk
  • 300 g prei, in ringen
  • 300 g aardappelschijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 1 rookworst, in plakjes
  • zakje beschamelsaus
  • 125 g spekreepjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190┬░C (hetelucht). Bereidt de beschamelsaus met melk volgens de verpakking.

Meng de ui, paprika en de spekblokjes doorelkaar. Vul een ovenschaal laag voor laag met de preiringen, de plakjes rookworst en de aardappelschijfjes. Strooi naar smaak wat zout en peper erover heen. Verdeel dan het uien/paprika/spekjes-mengsel erover en en schenk de beschamelsaus er over uit. Zet dit voor 35 minuten in een voorverwarmde oven totdat de saus goudbruin kleurt.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20min (+35 minuten in de oven)

stoofpotje rabarber aarbeien en crumbleIngredi├źnten (6 personen)
1 eetlepel water
6 ronde stoofpotjes van 10cm
30 gram boter
80 gram suiker
450 gram aarbeien
500 gram rabarber
paar blaadjes munt

Voor de crumble
60 gram amandelpoeder
80 gram bruine suiker
80 gram boter
100 gram bloem
gerapste schil van 1 citroen
80 gram boter

Bereiding
Verwarm de over voor op 200┬░C. Bereid de crumble door met je vingers de bloem, de bruine suiker, het amandelpoeder, de zachte boter en citroenrasp te mengen. Laat dit kruimelige kreeg 30 minuten opstijven in de koelkast.

Schil de rabarber en scijd hem in stukjes van 2 centimeter. Doe die in een grote steelpan en voeg het water en de suiker toe. Laat het met de deksel op de pan 10 tot 12 minuten zachtjes stoven. De rabarber moet gaar zijn en een moes worden. Laat dit dan afkoelen.br />

Snijd de aardbeien in vieren en meng deze en de fijngesneden munt met de rabarbermoes. Verdeel het mengsel over de met boter ingevette stoofpotjes totdat ze voor ongeveer de helft gevuld zijn.

Zet de stoofpotjes zonder deksel 15 tot 18 minuten in de oven. Serveer lauw of koud.

Ingredi├źnten (2 pers)

  • 300 g verse spinazie
  • 1 st kipfilet
  • 1 pak verse pasta (Albert Heijn, of 250 g)
  • 1 beker creme fraiche
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olie of┬á boter

Werkwijze Kook de pasta in water met zout en een beetje olie. Snij de kipfilet in stukjes en kruid deze met peper, zout en oregano. Bak de kipfilet met wat boter of olie. Pers de teentjes knoflook er boven uit en bak deze even mee. Haal alles nu uit de pan en bewaar dit apart.
Bak nu de spinazie totdat deze helemaal geslonken is, giet eventueel het vocht af, en voeg dan de kipfilet weer toe. Roer de creme fraiche er door heen en meng dit. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.

rotolo-di-pasta Ingredi├źnten (4 personen)
1 kg tomaten
2 uien
100 ml witte wijn
500 g kastanjechampignons
300 g ricotta
100 g rucola
300 g verse lasagnevellen
50 g geraspte parmezaan
4 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 el boter

Bereiding
Breng 1,5 l water aan de kook. Snijd de tomaten in en blancheer deze kort. Spoel ze af onder koud water en verwijder de vel, snijd ze daarna grof.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de helft hiervan in de olie en blus af met de witte wijn. Doe hierna de tomaten erbij en laat het geheel in 15 minuten inkoken. Breng het met zout en peper op smaak en zet het weg.

Hak de paddestoelen grof. Fruit de rest van de knoflook en de uit zacht in de boter, voeg de paddestoelen toe en bak ze tot al het vocht verdampt is. Hak alles samen met de rucola, ricotta en de parmezaanse kaas fijn in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

Leg twee pastavellen met de randen op elkaar en besmeer de pastavellen met de creme, rol deze daarna op en herhaal dit tot alles op is. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg daar de pastarollen op. Schep ook nog wat saus over de pastarollen heen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet dit voor ongeveer 15 minuten in de oven (hete lucht: 180┬░C, gas: stand 3).

Blij waren we met dit recept. Ineens hadden we in de gaten dat je canneloni ook makkelijk met verse lasagnevellen kan maken!

Ingredi├źnten (4 personen)

500 gram prei

1 pak lasagnebladen (AH, 6 bladen)

1 eetlepel zonnebloemolie

12 plakjes schouderham

1 pot bechamelsaus (400 g)

150 ml melk

100 g geraspte belegen kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180┬░C.

Verwijder de harde onderkant en de donkere buitenste groene bladen van de prei. Snij de prei in dunne ringen en was deze. Halveer de lasagnebladen in de breedte en leg op elk velletje een plakje ham en een evenredig deel van de prei. Bestrooi de prei met wat peper en zout naar smaak en rol het lasagneblad strak op en leg de cannelloni in een ingevette ovenschaal.

Meng de bechamelsaus met de melk en schenk dit over de cannelloni, bestrooi dit dan met de geraspte kaas.

Bak de cannelloni 30 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is. Een tomatensalade past goed bij dit recept.

paddenstoelentaart met spek

Ingredi├źnten (4 personen)
1 blik super croissantdeeg (6 plakjes)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 bakjes paddenstoelenmelange (à 200 g)
4 eieren
75 gram geitenkaas, geraspt
1 pakje gerookt ontbijtspek
1 bakje ricotta (250 g)
3 el olijfolie
┬Ż bakje rozemarijn (15 g), fijn gesneden
Springvorm 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200┬░C. Bekleed de springvorm met het deeg en druk de plakjes goed aan elkaar met wat water. Prik er met een vork wat gaatjes in en bak deze dan in ca. 10 minuten midden in de oven.

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui ca. 2 minuten, doe dan de knoflook erbij en bak die ca. 2 minuten mee. Voeg nu de rozemarijn en de paddenstoelen toe en bak alles nog ongeveer 5 minuten en laat dit dan iets afkoelen. Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelmengsel er over heen.

Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en naar smaak peper en zout. Schenk dit mengsel over de paddenstoelen en verdeel het ontbijtspek er over. Bak in ongeveer 35 minuten de taart in de oven goudbruin en gaar.

Ingredi├źnten (2 personen)

  • 225 gram aardappelschijfjes
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel verse, fijngesneden dille
  • 2 stukken zalmfilet
  • 2 preien, in ringen gesneden.
  • 1 kleine rode ui, in fijne ringen gesneden
  • 50 ml visbouillon (tablet)

Bereiding

Verwarm de oven (hete lucht) voor op 200┬░C. Prik een paar gaatjes in de verpakking van de aardappelschijfjes en verwarm deze 5 minuten op 700 watt in de magnetron. Verdeel daarna de aardappelschijfjes over het midden van vier ruime stukken bakpapier of aluminiumfolie (minimaal 30x30 cm, aluminiumfolie eerst invetten met een eetlepel olie) en strooi er wat zout en peper over. Meng de olie met de mosterd en de dille en voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de stukken zalm rondom in met het mosterdmengsel en leg ze op de aardappelschijfjes. Verdeel de prei en de rode ui erover en schenk de bouillon eroverheen.

Vouw de pakketjes rond de vis omhoog dicht, bind ze met paktouw vast. Zorg dat de pakjes goed vastzitten zodat er geen stoom kan ontsnappen.
Leg de pakketjes op de bakplaat en schijf deze inde oven. Laat de zalmpakketjes in 20 minuten gaar worden.

Ingredi├źnten (2 personen)
1 groene paprika
1 rode paprika
2 tomaten
1/2 courgette
5 champignons
kleine ui
200g kabeljauwfilet
peper en zout
boouillonblokje
1 el olie
25g geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200┬░C.
Snij de kabeljauwfilet in kleine stukjes en bestrooi ze met peper. Schil en snipper de ui. Borstel de champignons af en snij ze in plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui. Bak daarna de champignons en de visblokjes mee. Giet er wat water bij en kruimel het bouillonblokje erin. Laat dit geheel met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten garen.

Was de overige groentes en snijd ze in stukjes. Giet in een ovenschaal eerst het vismengsel en leg daarna de groentes er over heen. Bestrooi het met de kaas en schuif de schaal in de oven. Laat dit voor ongeveer 30 minuten garen.

Ingredi├źnten (2 personen)

  • 4 plakken diepvriesbladerdeeg
  • 350 gram mini-romatomaten (of cherrietomaatjes)
  • 5 takjes thijm
  • 1 el paneermeel
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 el melk
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat het wat ontdooien. Was de tomaten en halveer ze.  Was de thijm en haal de blaadjes van de takjes.
Verwarm de oven voor op 180┬░C (hete lucht). Leg het bladerdeeg in een bakvorm en laat het iets omhoog steken zodat de tomaten er net onderliggen. Bestrooi de bodem met wat paneermeel. Leg dan de tomaten met de gesneden kant naar boven en dicht op elkaar op het bladerdeeg. Breng het naar eigen smaak met wat zout en peper en betrooi het met de thijm.

Verkruimel de geitenkaas dan over het geheel en bedruppel het met olijfolie. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de melk en bak de taart in ongeveer 25 minuten.

Ingredi├źnten (2 personen)
2 tilapiafilets
1 avocado
1 tomaat
1/4 deel kleine witte kool
1/2 rode ui
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
2 tortilla's
peper en zout

Mojitodressing
3 el limoensap
2 el olijfolie
2 tl suiker
handvol verse munt
peper en zout

Bereiding
Maak een mengsel van de chili-, knoflook-, komijnpoeder, zout en de olijfolie. Marineer de tilapiafilet hier mee en laat deze minstens 30 minuten intrekken. Snij of kneus de munt en zet deze apart. Knijp de limoenen uit boven een bakje en voeg de ingredi├źnten voor de dressing er aan toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en ze het bakje in de koelkast.

Snijd de witte kool in dunne reepjes en snipper de rode ui. Doe deze bij elkaar en giet 3/4 van de dressing er bij. Snij de tomaat en avocado in kleine blokjes. Doe wat olie in een pan en bak de vis totdat hij gaar is en net niet uitelkaar valt. Leg deze op een bord en trek hem met een vork in grove stukken uitelkaar. Vouw de tortilla in kleine, hoge bakjes en schep daar de wittekoolsalade in, leg daarop de vis en de tomaten- en avocadoblokjes. Verdeel het laatste deel van de mojitodressing hierover.