Ā 

Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. šŸ˜Š

Ingrediƫnten (2 personen)
1 courgette
50 g cherrytomaten
25 g walnoten
4 el Pesto alla Calabrese (Bertolli) / Pesto Mascarpone (Grand'Italia) / rode pesto
2 ongepaneerde schnitzels
200-250 g verse pasta
tijm
vloeibare (bak)boter

Bereiding
Schaaf de courgette in dunne, smalle, lange repen en snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Hak de walnoten grod en meng deze met 1 eetlepel pesto en de mascarpone. Bestrooi de beide schnitzels met peper en zout (naar smaak) en besmeer ze een beetje met vloeibare (bak)boter.

Verwarm een grote koekenpan en bak de schnitzels ongeveer 2 min. aan de eerste kant (vlees moet al wat bruin zijn) en draai ze om. Schep de mascarpone/pesto-mix op de schnitzels en bak ze dan nog ongeveer 3 minuten zodat de onderkant ook bruin is en het mengsel warm kan worden.

Kook ondertussen de verse pasta volgens verpakking gaar en giet deze af. Verhit nog wat boter in een pan/wok en roerbak de courgette en de tijm voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de cherrytomaatjes toe en bak nog een minuut. Schep dan de rest van de pesto erbij (naar smaak) en roer de pasta er doorheen.

No thoughts on ā€œPasta met schnitzel, notenmascarpone en courgetteā€