Duivelse uitdaging 444

Inmiddels is de Duivelse uitdaging begonnen en zijn mijn eerste kilometers ook gemaakt. Hieronder streep ik alle afstanden af die ik tot nu toe gelopen heb.

Duivelse Uitdaging afstand (huidig/totaal)
394/444 kilometer
Afstand tot nu toe gelopen

462,79 kilometer

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
25
30
42
50
66
 
 

De Waypointchallenge

Het jaar 2020 zal niet de geschiedenis in gaan als een positief jaar vanwege de COVID19 pandemie. Maar als er voor ons wel iets positiefs uitgekomen is is dat we echt heel veel plezier hebben beleefd aan het hardlopen. Waar wij onder andere van genoten hebben is de Waypointchallenge en deze wordt door Viking Adventure Sports georganiseerd. Het idee is als volgt, er zijn 250 locaties in Nederland vastgelegd waar je naar toe moet hardlopen. Op elke locatie is een voorwerp of omgeving waar je een foto moet maken, je zal zelf op de foto moeten staan of jouw gekozen mascotte voor deze Waypointchallenge om aan te kunnen tonen dat jij daar echt bent geweest.

Zo hebben Dafne en ik in een groot gedeelte van Nederland routes gelopen, op zoek naar de locaties en daar ter plekke foto's maken. Uiteindelijk zijn we in 2020 geƫindigd met 222 gevonden waypoints, niet slecht toch? Er zijn vier personen die de 250 hebben volbracht dus we vinden zelf dat we het goed hebben gedaan en we hebben zoveel leuke plekjes in Nederland hardlopend ontdekken van Drenthe tot Limburg tot Zeeland.

In november 2020 gaat de nieuwe Waypointchallenge van start. Was de vorige editie gratis, deze keer kost het 25 euro per deelnemer en je krijgt zeven maanden de tijd om alle waypoints te vinden. Wij vinden die 25 euro geen geld voor de plezier die wij in ieder geval de vorige editie met het hardlopen van deze challenge.

The great virtual race across tennessee 1000k

Het hardlopen in het COVID-19 tijdperk kan in Nederland gelukkig doorgaan. Maar omdat er geen wedstrijden kunnen plaatsvinden worden er door vele personen hier virtuele wedstrijden voor bedacht. Je kan dan in je eigen omgeving (of elders) meedoen. Bij vele van deze wedstrijden heb ik nu niet echt direct behoefte om eraan mee te doen, ik loop gewoon lekker mijn trainingen in de natuur en daar haal ik al genoeg voldoening uit. Toch doe ik inmiddels mee aan een virtuele hardloopwedstrijd! Dafne kwam namelijk langs met The Great Virtual Race Across Tennessee.

COVID-19, Corona en hardlopen

COVID-19. De hele wereld is op dit moment in de ban van dit type Corona-virus. Op dit moment wordt er aangeraden om sociale contacten te vermijden, regelmatig handen te wassen, bij verkoudheidsklachten thuis te blijven etcetera. Het is serieus en het virus zal in de toekomst blijven.

Zelf heb ik de mogelijkheid gekregen om thuis te gaan werken en omdat ik in Brabant werk waar het virus zich het meeste manifesteerde heb ik daar gebruik van gemaakt. Het scheelt vooral reistijd en het gemak om snel op de werkplek te kunnen beginnen.

Drielandenpunt trail 2020

Het gebeurt niet vaak dat mijn wekker op zondag om 06.15 gaat en vaak heeft het met hardlopen of vakantie te maken. Deze keer ging de wekker zo vroeg vanwege het hardlopen, er stond namelijk de Drielandenpunt trail van sportevents.be in de agenda en die is zoals je aan voelt komen in zuid-Limburg. Een kleine autorit stond er dus eerst aan te komen.

In februari waren we ook al voor deze trail in zuid-Limburg. Sterker nog, we waren er toen al op zaterdag en hadden een overnachting in Epen om daar vanuit snel bij de start in Vaals te kunnen komen maar toen werd de wedstrijd verboden door de gemeente vanwege storm Dennis.