Door de oorspronkelijke 12 Provincien uitdaging kwam ik in Zuid-Limburg terecht voor een 25 kilometer route vanaf het drielandenpunt richting Epen en weer terug. De route loopt via de zuidkant richting Epen en via de noordelijke kant ga je weer terug. De route gaat over de heuvelrug, er zit dus een mooi aantal hoogtemeters in, voor Nederlandsche begrippen.

De route staat op Outdooractive, als downloaden van de route niet lukt (deze website is nu nog nieuw voor mij) laat het me even weten op Mastodon of Instagram.

Voor de Waypointchallenge kwamen wij bij Nijverdal uit en het is weer een voorbeeld van toevallig ergens komen en heerlijk kunnen hardlopen. De route gaat vrijwel helemaal door het bos maar toch zijn er genoeg verschillen in hoe het bos er uit ziet. Uiteindelijk hebben wij hier heerlijk gelopen.

Ergens in 2020 deed ik mee aan een trail4daagse, elke dag een route van 16 kilometer hardlopen in prachtige gebieden in de buurt van Arnhem. Deze route was dag drie, voor het allergrootste gedeelte zoals ik die destijds gelopen heb. Je gaat verschillende natuur zien. Je start bij Parkeerplaats Velp (bij Woodz) en begint in een mooi ruimtelijk bos. Maar de gehele route komt door verschillende soorten natuur, het ziet er allemaal net anders uit en dat is de charme van deze route.

Dit is een prachtige route. Je start vanaf station Cuijk en loopt via een kleine omweg naar station Nijmegen. Het enige wat jammer is dat een redelijk stuk in het begin en het einde wel verhard is, noodzakelijk kwaam zeg maar. Maar zodra je onverhard loopt is het ook genieten.

Voor de Waypointchallenge lagen er ook een twaalftal waypoints bij Leudal en zo doende kwamen we voor het eerst in dit gebied terecht. We waren positief verrast, het is echt een prachtige gebied met iets hoogteverschil, een beekje en beversporen bijvoorbeeld.

Om toch eens ergens anders te trainen heb ik online een route gezocht en kwam zo bij Loenen uit. Dit is een iets aangepaste versie want we mochten ietsje korter trainen dus hebben we er 20 kilometer van gemaakt.