Pasta met pittige paprikasaus en geitenkaas

Na de eerste keer proberen was dit eigenlijk al ons favoriete recept qua pastasaus, heerlijk die paprikasaus! Je blijft opscheppen...

Ingrediënten (2 personen)
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 tl chilipoeder
50 g rucola
150 g zachte geitenkaas
250 g verse pasta
500 g geroosterde paprika's (pot)
zout en (vers gemalen) peper

Bereiding
Pel en versnipper de knoflook. Laat de paprika's uitlekken. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook ca. 2 minuten. Voeg de chilipeper toe en fruit nog ca. 1 minuut. Voeg de paprika's toe en bak het geheel crca 15 minuten op een laag vuur. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.

Was de rucola en laat deze uitlekken. Pureer de paprika's met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en laat deze goed uitlekken. Verdeel de pasta over borden en schep de pastasaus erop. Maak af met rucola en verbrokkel ed geitenkaas erover. Bestrooi met grofgemalen peper.

Honingkip met gember-tzatziki

Ingrediënten (4 personen)
2 kippenborsten met huid (met bot ca. 600g, alternatief 400g kipfilet)
250 g couscous
200 g Griekse yoghurt
1 kleine komkommer
1 stukje gember (ca. 20g)
1 bosje lenteui
3 el vloeibare honing
3 el worcestersaus
2 el olie
1 el wittewijnazijn
1 mespunt cayennepeper
1 el boter
½ tl gemalen kardemom
zout en peper

Voorbereiding
Roer voor de marinade de honing, de azijn, de worcestersaus en 1 el olie door elkaar. Snijd het vlees van het bot en dep het eventueel droog. Snijd beide stukken kip in 3-4 stukken en leg ze in de marinade. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Was voo de tzatziki de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en rasp hem fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. Roer de yoghurt, de komkommer en de gember doorelkaar. Breng op smaak met zout en peper

Neem het vlees uit de marinade en verdeel de stukken in een braadslee. Bestrijk met de marinade en breng op smaak met zout en peper. Bak dit 25-30 minuten in de oven.

Maak ondertussen de lenteuitjes schoon en snijd ze schuin in lange stukken. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de lentui. Voeg de couscous, 1tl zout, de kardemom en de cayennepeper toe en bak alles kort. Voeg 250 ml water toe en breng het aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat het geheel ca. 5 minuten wellen. Voeg de boter toe en maak de couscous los met een vork, Serveer de couscous met de kip en de tzatziki.

Arabisch linzen-pompoenpannetje

Linzen, we hebben het tot nu toe nooit gegeten maar we zijn na het proberen van dit recept meteen verkocht.

Ingrediënten (4 personen)

200 g groene linzen
ca. 750 g hokkaido-pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
4-5 takjes majoraan
4 el olie
1 rode peper
400 g rundergehakt
2 el paneermeel
1 ei
1 bosje bosui
½ tl gemalen kummel (karwei)
½ tl kaneelpoeder
450 g gepelde tomaten (blik)
2 groentebouillonblokjes
1 tl suiker
zout en peper

Aubergines met tomaat uit de oven

Dit recept is natuurlijk het lekkerst met verse basilicum!! Hans

Ingrediënten (4 personen)

2 grote aubergines
650 g rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
1 tl fijne kristalsuiker
1 bol mozzarella
2 ui
4 tenen knoflook
4 el pijnboompitten
een paar chilivlokken
4 el fijngesneden basilicum
4 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper

Geroosterde pompoen met parmezaan, tijm en room

De eerste keer dat wij dit recept hebben gemaakt waren we meteen verkocht! Heerlijk die zachte pompoen met de kazige room erbij!

 geroosterde pompoenIngrediënten (2 personen)
1½ kg pompoen
2 tijmblaadjes
3 tenen knoflook
85 g parmezaanse kaas
150 ml melk
300 ml slagroom