Zoeken
Over deze recepten
Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????
- Details
- Hoofdgerechten
- 3625
Ingrediënten
1 ui
5 el boter
2 rode bieten (ca. 250 g, gekookt)
1 ei
50 g verse roomkaas
500 g vers pasta deeg
1 bosje tijm
100 g walnoten
- Details
- Hoofdgerechten
- 3582
Ingrediënten (2 personen)
1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes van 2½ cm
2 aardappelen, geschild en in blokjes van 2½ cm
olijfolie
4-6 verse worstjes
1 grote rode ui, in ringen gesneden
½ bosje verse rozemarijn
1 bol knoflook
klont ongezouten mosterd
2 tl (grove) mosterd
2 el ahornstroop
1 el bloem
125 ml donker bier
250 ml kippenbouillon
- Details
- Hoofdgerechten
- 3992
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
500 g prei, groen en wit in stukjes van 1 cm
350 g bleekselderij, in stukjes
300 g risottorijst (pak 500 g)
250 g Bettine geitenkaas honing 45+, verkruimeld
3 takjes peterselie, groen fijngesneden
1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt
2 el olijfolie
Bereiding
Breng 550 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe.
Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.
- Details
- Hoofdgerechten
- 3919
Een heerlijke en makkelijk te maken taart met veel paddenstoelen.
Bereiden: ± 30 minuten
oven: ± 35 minuten
Ingrediënten (4 personen)
600 g gemengde paddenstoelen
250 g bloem
200 g (1 stuk) casselerrib, in blokjes
150 g koude roomboter, in blokjes
150 ml slagroom
100 g geraspte oude kaas
4 eieren
3 el peterselie, fijngesneden
2 tenen knoflook
1 mandarijnenschil, geraspt
peper en zout
taartvorm 24 - 26 cm
Bereiding
Meng in een kom van de keukenmachine heel kort de bloem, 125 g boter, 1 ei, 1tl zout en de mandarijnrasp tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 el ijskoud water toe en laat draaien tot net een bal gevormd is (of maak dit deeg met de hand). Laat dit deeg ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de knoflook in een koekenpan zachtjes in de boter. Draai het vuur hoger, voeg de paddenstoelen toe en bak het 4-5 minuten.
Schep de casselerrib, peper en zout naar smaak door en neem het van het vuur.
Klop 3 eieren met de slagroom los. Meng naar smaak de kaas, peterselie en zout en peper erdoor.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 30 - 32 cm en een dikte van ½ cm. Bekleed de vorm ermee en snijd de rand mooi bij.
Vul de vorm met het paddenstoelenmengsel en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in 35 minuten bruin en gaar.
- Details
- Hoofdgerechten
- 4139
Erg verrassend simpel recept die overheerlijk smaakt! Een erg goede combinatie van de dressing en de kool
Ingrediënten
1 kleine Chinese kool
150 g zachte/verse geitenkaas
peterselie-pestodressing
100 g pompoenpitten
150 ml groene olijfolie
15 g (jonge) bladpeterselie
1 teen knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
Lees meer: Chinese koolsalade met peterselie-pestodressing,...
- Details
- Hoofdgerechten
- 4113
Wanneer het weer meer guur wordt krijg je vanzelf ook weer meer trek in een lekkere stamppot, dit is een leuke variatie op een preistamppot.
Ingrediënten (4 personen)
1000 g aardappelen
500 g fijngesneden prei (halve ringen)
400 g speklapjes (in reepjes gesneden)
250 g taugé (kleiner gesneden)
100 ml melk
1 el sambal
ketjap manis
satekruiden
knoflookpoeder
zout
klontje roomboter
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in ruim water en voeg bij de laatste 3 minuten de prei toe. Bak de speklapreepjes uit terwijl de aardappels aan het koken zijn. Bestrooi deze met knoflookpoeder, satekruiden en zout. Schenk er een wat ketjap bij en laat dit even pruttelen.Voeg in een klein pannetje de melk, sambal en een klontje roomboter en verwarm dit.
Giet de aardappels met prei af en stamp het fijn en voeg dan het melk- en het speklapmengsel toe. Roer dit goed om en voeg dan ook de taugé toe.
Bron: Telegraaf 5 oktober 2012
- Details
- Hoofdgerechten
- 3852
Een heerlijk recept en vooral makkelijk. De combinatie van de rozijnen en olijven door de stamppot is verrassend en erg lekker.
Ingrediënten (4 personen)
- 100 g rozijnen, geweld in lauw warm water
- 2 uien, gesnipperd
- 20 g boter
- 750 g aardappelen
- 1 kleine bloemkool (ca. 400 g), in roosjes
- 100 ml olijfolie
- 50 g met amandelen gevulde groene olijven
- versgemalen peper
- Details
- Hoofdgerechten
- 4156
Ui als hoofdgerecht? Het is echt erg lekker en ook makkelijk te maken!
Ingrediënten (2 personen)
boter
4 rode uien (middelmaat)
50 ml witte wijn
2 plakjes pancetta of gerookt spek
1 teentje knoflook
1 takje salie
2 gedroogde vijgen
25 g pijnboompitten
stukje Pecorino Romana (harde schapenkaas)
zout en peper
olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C. Pel de uien en snij op 3/4 het kapje eraf, deze worden niet meer gebruikt. Hol de uien zover mogelijk uit met een klein mesje en bewaar de restjes.
Zet de uitgeholde uien in een ovenschaal en voeg de witte wijn en 50 ml water toe. Dek dit luchtdicht af met aluminiumfolie en laat ze ca. 45 min. in de oven garen.
Snij de uienrestjes fijn, snipper de knoflook en snij de salie fijn. Snij de pancetta fijn en de vijgen in hele kleine stukjes. Fruit dan de uit met knoflook en de salie in ca. 5 min. zachtjes in een beetje olie. Voeg de pancetta toe en bak nog 3 min. Voeg nu de vijgen en pijnboompitten toe en bak totdat de pijnboompitten lichtbruin worden. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de uien met dit mengsel en schaaf er wat Pecorino overheen. Bak de uien nog ca. 10 min. zonder folie. Lekker met een salade en lamsworstjes.
- Details
- Hoofdgerechten
- 4182
Ingrediënten (4 personen)
2 uien
1 rodekool
1 rode peper
2 el boter
2 stuks steranijs
1 tl korianderzaad
2 kruidnagels
1 el kersenjam
2 el rode wijnazijn
1 laurierblaadje
2 plakken peperkoek
peper en zout
- Details
- Hoofdgerechten
- 4744
Verrassend lekker dit gerecht met Quinoa en nog gezond ook!
Ingrediënten (2 personen)
200 g pompoen
125 g quinoa
250 ml water
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
½ el lijnzaad
½ citroen
1 teentje knoflook
1 el zongedroogde tomaatjes
1-2 takjes verse dragon, of ½ el gedroogd
1 bosje peterselie
1 klontje boter
olijfolie
zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en sij de pompoen in blokjes van 1½ cm. Verdeel ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Pers er een teentje knoflook boven uit en rooster dit in ca. 20 min. gaar in de oven.
Spoel de quinoa in een zeef onder koud water af en laat dit uitlekken. Breng de quinoa met 250 ml water en wat zout aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de quinoa in ca. 12-15 min. gaar. Neem dan de pan van het vuur en laat deze nog 10 min. staan en roer vervolgens los met een klontje boter.
Hak de peterselie en de dragon. Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig. Schep de gare pompoen met de kruiden, tomaatjes en de lijnzaad door de quinoa en breng op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout. Bestrooi de salade met de pitten.