Erg verrassend simpel recept die overheerlijk smaakt! Een erg goede combinatie van de dressing en de kool
Ingrediënten
1 kleine Chinese kool
150 g zachte/verse geitenkaas
peterselie-pestodressing
100 g pompoenpitten
150 ml groene olijfolie
15 g (jonge) bladpeterselie
1 teen knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
Bereiding
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, haal de rest van de koolbladeren los, was ze en scheur ze in kleine stukken of snijd ze in reepjes.
Verwarm voor de pesto de pompoenpitten in 1 el van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur onder af en toe omscheppen totdat ze licht kleuren. Neem uit de pan en laat op keukenpapier afkoelen. Pureer 30 g van de geroosterde pompoenpitten met de peterselie (ook stelen), rest van de olijfolie, knoflook en gember in de keukenmachine tot een grove dunne pesto en breng op smaak met zout en peper.
Meng de kool in een ruime kom met driekwart van de pesto en verdeel dan over een mooie platte schaal. Brokkel er de kaas over en bestrooi met de rest van de pom-poenpitten. Schep er nog wat van de pesto over of geef deze er apart bij.
Bereiden ± 20 min.
- Bron: www.deliciousmagazine.nl