Ri­sot­to met bleek­sel­de­rij, prei en gei­ten­kaas

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
500 g prei, groen en wit in stukjes van 1 cm
350 g bleekselderij, in stukjes
300 g risottorijst (pak 500 g)
250 g Bettine geitenkaas honing 45+, verkruimeld
3 takjes peterselie, groen fijngesneden
1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt
2 el olijfolie

Bereiding
Breng 550 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe.

Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.