Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊

Het kost wat tijd maar is erg verrassend en ook erg lekker, rode bieten zoals je niet vaak zal eten.Hans

Ingrediënten
1 ui
5 el boter
2 rode bieten (ca. 250 g, gekookt)
1 ei
50 g verse roomkaas
500 g vers pasta deeg
1 bosje tijm
100 g walnoten

Bereiding
Pel en snipper de uit. Verhit 1 el boter in een pan en fruit de ui daarin glazig. Rasp de rode biet. Splits het ei. Roer de ui, de rode biet, de eierdooier en de verse roomkaas door elkaar. Breng goed op smaak met zout en peper.

Rol het pastadeeg uit en steek met een uitsteker of een glas (doorsnee ong. 6 cm) rondjes uit het deeg. Kluts het eiwit en bestrijk de randen van de deegrondjes ermee. Vul de deegrondjes met het mengsel van rode biet en vouw ze dicht.

Breng in een ruime pan 3-4 liter water met 3-4 el zout aan de kook. Doe de helft van de ravioli in de pan en laat ca. 5 minuten koken op laag vuur. Haal de gare ravioli met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Kook de rest van de ravioli op de zelfde wijze.

Was ondertussen de tijm, schud deze droog en ris de blaadjes van de takjes. Hak de walnoten grof. Verhit 4 el boter in een grote pan en rooster daarin al roerend de walnoten. Roer de tijm erdoorheen en breng op smaak met zout. Wentel de ravioli in de boter en dien deze op.

 

Bereiden ± 90 min.

No thoughts on “Rode bietenravioli met walnootboter”