Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

paddenstoelentaart met spek

Ingrediënten (4 personen)
1 blik super croissantdeeg (6 plakjes)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 bakjes paddenstoelenmelange (à 200 g)
4 eieren
75 gram geitenkaas, geraspt
1 pakje gerookt ontbijtspek
1 bakje ricotta (250 g)
3 el olijfolie
½ bakje rozemarijn (15 g), fijn gesneden
Springvorm 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de springvorm met het deeg en druk de plakjes goed aan elkaar met wat water. Prik er met een vork wat gaatjes in en bak deze dan in ca. 10 minuten midden in de oven.

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui ca. 2 minuten, doe dan de knoflook erbij en bak die ca. 2 minuten mee. Voeg nu de rozemarijn en de paddenstoelen toe en bak alles nog ongeveer 5 minuten en laat dit dan iets afkoelen. Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelmengsel er over heen.

Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en naar smaak peper en zout. Schenk dit mengsel over de paddenstoelen en verdeel het ontbijtspek er over. Bak in ongeveer 35 minuten de taart in de oven goudbruin en gaar.

filodeegtaart

Geitenkaas doet het hier altijd goed, dit recept is ons goed bevallen.

Ingrediënten (4 personen)
1 pakje filodeeg
400 g courgette
200 g ricotta
100 g geitenkaas
100 g geraspte parmezaan
50 g boter
1 ui
1 el olie
4 eieren
½ bosje munt
zout en peper
sateprikker

Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 150°C (hete lucht). Snijd de courgette fijn. Pel en snipper de ui en bak deze daarna met de courgette ca. 10 minuten in de olie op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.

Meng de ricotta met de geitenkaas, de parmezaan en de eieren. Hak de munt fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Roer dan de courgette er doorheen en breng op smaak met zout en peper.

Smelt de boter. Bekleed een ingevette vorm met een laagje filodeeg. Zorg dat het deeg ongeveer 5 cm over de rand van de vorm hangt. Smeer dit in met boter en leg er dan weer een filodeeglaagje er op en besmeer deze ook met boter. Blijf dit doen totdat het filodeeg op is en schep dan het kaasmengsel er in. Vouw het filodeeg naar binnen en bak de taart ongeveer 40 minten in de oven. Je kan controleren of het gaar is door er met de sateprikker er in te prikken, als deze er droog uitkomt is het gaar.

Ingrediënten (2 personen)
1 groene paprika
1 rode paprika
2 tomaten
1/2 courgette
5 champignons
kleine ui
200g kabeljauwfilet
peper en zout
boouillonblokje
1 el olie
25g geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de kabeljauwfilet in kleine stukjes en bestrooi ze met peper. Schil en snipper de ui. Borstel de champignons af en snij ze in plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui. Bak daarna de champignons en de visblokjes mee. Giet er wat water bij en kruimel het bouillonblokje erin. Laat dit geheel met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten garen.

Was de overige groentes en snijd ze in stukjes. Giet in een ovenschaal eerst het vismengsel en leg daarna de groentes er over heen. Bestrooi het met de kaas en schuif de schaal in de oven. Laat dit voor ongeveer 30 minuten garen.

De broccoli met biefreepjes is makkelijk te maken en de sojasaus smaakt er heerlijk bij.

Ingrediënten
100 gram zilvervliesrijst
150 gram biefstuk, in reepjes
1 teentje knoflook
1 rode peper
1/2 theelepel gemalen komijn (djintan)
2 cm verse gember, geraspt
1 ruime eetlepel japanse sojasaus
350 gram broccoliroosjes
1 eetlepels olie

Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de broccoliroosjes 3 minuten voor. Meng de knoflook, rode peper, komijn, gember, sojasaus en de biefreepjes. Verhit de olie in een wok en rierbak de biefstukreepjes, voeg daarna de broccoli toe. Doe de zilvervliesrijst in twee ruime kommen en voeg daarna het broccolie/biefstukreepjesmengsel erop.

Ingrediënten (2 personen)
2 tilapiafilets
1 avocado
1 tomaat
1/4 deel kleine witte kool
1/2 rode ui
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
2 tortilla's
peper en zout

Mojitodressing
3 el limoensap
2 el olijfolie
2 tl suiker
handvol verse munt
peper en zout

Bereiding
Maak een mengsel van de chili-, knoflook-, komijnpoeder, zout en de olijfolie. Marineer de tilapiafilet hier mee en laat deze minstens 30 minuten intrekken. Snij of kneus de munt en zet deze apart. Knijp de limoenen uit boven een bakje en voeg de ingrediënten voor de dressing er aan toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en ze het bakje in de koelkast.

Snijd de witte kool in dunne reepjes en snipper de rode ui. Doe deze bij elkaar en giet 3/4 van de dressing er bij. Snij de tomaat en avocado in kleine blokjes. Doe wat olie in een pan en bak de vis totdat hij gaar is en net niet uitelkaar valt. Leg deze op een bord en trek hem met een vork in grove stukken uitelkaar. Vouw de tortilla in kleine, hoge bakjes en schep daar de wittekoolsalade in, leg daarop de vis en de tomaten- en avocadoblokjes. Verdeel het laatste deel van de mojitodressing hierover.

Ingrediënten (vier personen)

  • 2 zalmfilets (a 600 g)
  • 1 citroen
  • 1 zakje Italiaanse kruidenmix (20 g)
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g sjalotten, (biologisch), geschild en gehalveerd
  • 1 kg krieltjes in de schil, gehalveerd
  • 1 eetlepel zeezout grof
  • 1 zak rucola (sla, 75 g)

Materialen

  • 2 bakplaten, bekleed met bakpapier

Bereiden

Leg 1 zalmfilet op de velkant op een bakplaat. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm, oregano en salie (uit de kruidenmix, houd de rozemarijn apart) en snijd ze fijn. Meng het citroensap met de citroenrasp, de knoflook en de kruiden door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en strijk over de zalmfilet.

Leg de tweede zalmfilet erop met de huid naar boven. Maak insnijdingen in de bovenkant, bestrijk dun met 1/2 eetlepel olie en steek kleine plukjes rozemarijn in de insnijdingen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de sjalotten om met 1 eetlepel olie en verdeel ze rond de zalm. Schep in een kom de krieltjes om met de rest van de olie en verdeel ze in één laag over de andere bakplaat. Bestrooi de zalm, de krieltjes en de sjalot met het zeezout.

Schuif de krieltjes op een richel onder het midden in de oven. Schuif na 10 min. de zalm met de sjalotten in het midden in de oven. Rooster de zalm met de sjalot en de krieltjes nog circa 20 min., tot de aardappeltjes gaar zijn en de zalm mooi rosé is vanbinnen. Schep de krieltjes op 8 borden en leg er een pluk rucola op. Leg de zalmfilet op een platte schaal; dat gaat het best met een paletmes. Snijd de gevulde zalmfilet aan tafel in 8 stukken.

Gnocchigerecht

Ingrediënten (2 personen)
2 lenteuitjes
2 el olie
250 gr gnocchi
250 kipfilet
75 ml slagroom
200 gr roomkaas
1 tl kruiden
3 el droge witte wijn
zout en peper

Bereiding
Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in stukken. Verhit dan de olie in een grote pan. Bak hierin al roerend de ongekookte gnocchi voor ongeveer 4-5 minuten. Snij intussen de kalkoefilet in stukjes.

Haal de gnocchi hierna uit de pan en voeg nog wat olie toe en bak dan de kalkoenfilet in 4-5 minuten gaar. Voeg dan de stukjes lenteui toe en bak ze kort mee. Breng dit op smaak met peper en zout. Blus het dan af met de wijn en voeg daarna 120 ml water en de slagroom toe. Breng dit aan de kook en roer dan de roomkaas en de kruiden toe. Wanneer de roomkaas gesmolten is kan je de gnocchi toevoegen en opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

  • 100 g sperciebonen
  • 1 bakje kers-, cherrytomaatjes (a 250 g)
  • 1 zakje minibolletjes mozzarella (a 125 g)
  • 1 afbakstokbrood
  • 1 zak gemengde sla (ong. 100 g)
  • 3 eetlepels basilicumdressing (of naar smaak)

Bereiden

Sperziebonen schoonmaken en in ongeveer 8 min. beetgaar koken. Afspoelen en laten uitlekken.

Halveer de tomaten, laat de mozzarella's uitlekken en halveer deze.

Stokbrood in oven volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Sla over vier borden verdelen. Boontjes erop rangschikken. Tomaten en mozzarella erop leggen. Met dressing besprenkelen. Salade met stokbrood serveren.

Een heerlijk recept, gevulde kipfilet is altijd heerlijk, vooral parmaham.

Ingrediënten (2 personen)
2 kipfilets
1 bolletje buffelmozarella, in plakjes
4 plakken parmaham
2 el olijfolie
1 takje rozemarijn
zout, peper

Bereiding
Snijd de kipfilet horizontaal in maar snijd deze niet door. Bestrooi de opengeklapte kipfilet met wat peper en zout en beleg deze met de plakjes mozarella. Vouw dan de kipfilet dicht en pak deze in met 2 plakjes parmaham.

Bak de kipfilet in een pan, elke kant ongeveer 3 minuten. Leg deze daarna in een ovenschaal en leg de rozemarijn er tussen/op. Gaar de kipfilet af in de oven op 190°C in ongeveer 15-20 minuten.

Een snel en makkelijk gerecht met vis.

Ingrediënten

  • 2 tilapiafilets
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepelgedroogde italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 trostomaten
  • verse basilicum
  • 1 ciabata

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240°C. Wrijf de visfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar op een ovenbakplaat. Hakpijnboompitten grof en meng ze in een kom met de knoflook, de italiaanse kruiden, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie.
Strijk dit mengsel uit over de visfilets en schijf de bakplaat in de oven. Laat de vis in 3-5 minuten licht kleuren en gaar worden, de filtes hoeven niet te worden gekeerd.
Snijd intussen de tomaten in vier dikke plakken en leg ze op de borden. Bestrooi de tomaten met zout en peper en druppel de rest van de olijfolie erover. Scheur de basilicumblaadjes grof en verdeel ze over de tomaten. Leg de gegrilde visfilet op de tomaten en serveer met de ciabata.