Geitenkaas doet het hier altijd goed, dit recept is ons goed bevallen.
Ingrediënten (4 personen)
1 pakje filodeeg
400 g courgette
200 g ricotta
100 g geitenkaas
100 g geraspte parmezaan
50 g boter
1 ui
1 el olie
4 eieren
½ bosje munt
zout en peper
sateprikker
Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 150°C (hete lucht). Snijd de courgette fijn. Pel en snipper de ui en bak deze daarna met de courgette ca. 10 minuten in de olie op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
Meng de ricotta met de geitenkaas, de parmezaan en de eieren. Hak de munt fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Roer dan de courgette er doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Smelt de boter. Bekleed een ingevette vorm met een laagje filodeeg. Zorg dat het deeg ongeveer 5 cm over de rand van de vorm hangt. Smeer dit in met boter en leg er dan weer een filodeeglaagje er op en besmeer deze ook met boter. Blijf dit doen totdat het filodeeg op is en schep dan het kaasmengsel er in. Vouw het filodeeg naar binnen en bak de taart ongeveer 40 minten in de oven. Je kan controleren of het gaar is door er met de sateprikker er in te prikken, als deze er droog uitkomt is het gaar.