Ā 

Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. šŸ˜Š

filodeegtaart

Geitenkaas doet het hier altijd goed, dit recept is ons goed bevallen.

Ingrediƫnten (4 personen)
1 pakje filodeeg
400 g courgette
200 g ricotta
100 g geitenkaas
100 g geraspte parmezaan
50 g boter
1 ui
1 el olie
4 eieren
Ā½ bosje munt
zout en peper
sateprikker

Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 150Ā°C (hete lucht). Snijd de courgette fijn. Pel en snipper de ui en bak deze daarna met de courgette ca. 10 minuten in de olie op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.

Meng de ricotta met de geitenkaas, de parmezaan en de eieren. Hak de munt fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Roer dan de courgette er doorheen en breng op smaak met zout en peper.

Smelt de boter. Bekleed een ingevette vorm met een laagje filodeeg. Zorg dat het deeg ongeveer 5 cm over de rand van de vorm hangt. Smeer dit in met boter en leg er dan weer een filodeeglaagje er op en besmeer deze ook met boter. Blijf dit doen totdat het filodeeg op is en schep dan het kaasmengsel er in. Vouw het filodeeg naar binnen en bak de taart ongeveer 40 minten in de oven. Je kan controleren of het gaar is door er met de sateprikker er in te prikken, als deze er droog uitkomt is het gaar.

No thoughts on ā€œFilodeegtaartje met geitenkaas en muntā€