Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ­čśŐ

Deze quiche heb ik inmiddels al zo vaak gemaakt.. Heerlijk die groene asperges in combinatie met prosciutto uit de oven. Geniet er van!

Een heerlijk recept met pompoen en ook makkelijk te maken. Zelf heb ik wel wat maizena gebruikt om het vocht te binden.

Ingredi├źnten (3-4 personen)

  • 850 g flespompoen
  • 250 g chorizo (in plakjes)
  • 2 rode uien (in kwarten)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 blikje tomaten-puree (70 g)
  • 1 potje gegrilde rode paprika's (295 g, in stukjes gesneden)
  • 500 g krieltjes (gehalveerd)
  • 350 ml kippenbouillon (heet)
  • 150 ml witte port
  • 1 blik linzen (400 g, uitgelekt)
  • 1 bakje platte peterselie (20 g, grofgesneden)

Een heerlijke groentetaart met kaas, oftewel met courgette en camembert! Misschien niet de eerste combinatie waar aan je denkt maar het is wel heerlijk! Bij het oorspronkelijk recept maak je ook het deeg, heb je hier niet zo veel zin in dan kan je bijvoorbeeld filotdeeg of bladerdeeg gebruiken.

Ingredi├źnten

deeg

  • 225 g bloem
  • 115 g koude boter, in blokjes
  • 165 ml cr├Ęme fra├«che

Vulling

  • 2-3 courgettes
  • 60 ml olijfolie
  • 3 eieren
  • 180 ml slagroom
  • 60 g achterham
  • 1 camembert (├á 225 g)

De eerste keer dat wij dit recept hebben gemaakt waren we meteen verkocht! Heerlijk die zachte pompoen met de kazige room erbij!

 geroosterde pompoenIngredi├źnten (2 personen)
1┬Ż kg pompoen
2 tijmblaadjes
3 tenen knoflook
85 g parmezaanse kaas
150 ml melk
300 ml slagroom

Een simpele en snelle salade die door de kaasdressing erg verrassend smaakt.!Hans

Ingredi├źnten

1 zakje rucola
1 rijpe avocado
1 tomaat
100 g zalmfilet
1 eetlepels kappertjes
3 eetlepels mayonaise
40 g geraspte pittige kaas (bv. gruyere)
2 eetlepels citroensap

 

Een koude, frisse salade die makkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld vis.

 

Ingredi├źnten (4-5 personen)

kerstomaatjes 20, in vieren gesneden
Fijne bulgur 175 g
Peterselie 1 grote bos, fijngehakt
Komkommer 1, in blokjes gesneden
Lente-uitjes 4, fijngesneden
Groene paprika 1, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
Munt 3 takjes, blaadjes fijngehakt
Citroen 1, het sap
Olijfolie 100 ml

Risotto maar dan met veel groenten, echt lekker! Hans

Bereidingstijd: ca. 60 minuten. Ca. 4 personen
Ingredi├źnten

2 uien
2 teentjes knoflook
2 groentebouillonblokjes
2 el boter
300 g risittorijst
300 ml droge witte wijn
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
4 tomaten
1 takje salie
3 el olijfolie
75 g parmezaan
125 g mascarpone

Linzen, we hebben het tot nu toe nooit gegeten maar we zijn na het proberen van dit recept meteen verkocht.

Ingredi├źnten (4 personen)

200 g groene linzen
ca. 750 g hokkaido-pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
4-5 takjes majoraan
4 el olie
1 rode peper
400 g rundergehakt
2 el paneermeel
1 ei
1 bosje bosui
┬Ż tl gemalen kummel (karwei)
┬Ż tl kaneelpoeder
450 g gepelde tomaten (blik)
2 groentebouillonblokjes
1 tl suiker
zout en peper

Een lekkere en stevige soep die zich goed laat combineren met lekker vers brood.!
Hans

Ingredi├źnten

85 g boter
4 teentjes knoflook
400 g uien
2 liter groentebouillon
2 el verse tijmblaadjes
700 g knolselderij, geschild en in blokjes
15-20 g gedroogde paddenstoelen

Misome is familie van de paksoi en kan rauw gegeten worden in een salade of bv. gebruikt worden bij het roerbakken. Hans

Ingredi├źnten (2 personen)

400 g misome
1 ui
100 g blauwschimmelkaas
3 gedroogde tomaatjes op olie
┬Ż theel. tijm
olijfolie