Zoeken
Over deze recepten
Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊
- Details
- Hoofdgerechten
- 1992
Sinds kort hebben wij een slowcooker en dit recept kwam ik online tegen. Het is van Kayotic (website inmiddels offline) en het is verdomd lekker! Wij gaan dit nog wel een keertje maken en dan het recept wat naar onze eigen smaak aanpassen maar zoals hieronder is het al heerlijk!
Lees meer: Kip, aardappel en pinda's stoofpot uit de slowcooker
- Details
- Hoofdgerechten
- 3394
Hans
Ingrediënten
85 g boter
4 teentjes knoflook
400 g uien
2 liter groentebouillon
2 el verse tijmblaadjes
700 g knolselderij, geschild en in blokjes
15-20 g gedroogde paddenstoelen
Lees meer: Knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen
- Details
- Hoofdgerechten
- 2024
Deze quiche heb ik inmiddels al zo vaak gemaakt.. Heerlijk die groene asperges in combinatie met prosciutto uit de oven. Geniet er van!
Lees meer: Quiche van groene asperges met prosciutto en tomaat
- Details
- Hoofdgerechten
- 3347
Een heerlijk recept met pompoen en ook makkelijk te maken. Zelf heb ik wel wat maizena gebruikt om het vocht te binden.
Ingrediënten (3-4 personen)
- 850 g flespompoen
- 250 g chorizo (in plakjes)
- 2 rode uien (in kwarten)
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 blikje tomaten-puree (70 g)
- 1 potje gegrilde rode paprika's (295 g, in stukjes gesneden)
- 500 g krieltjes (gehalveerd)
- 350 ml kippenbouillon (heet)
- 150 ml witte port
- 1 blik linzen (400 g, uitgelekt)
- 1 bakje platte peterselie (20 g, grofgesneden)
- Details
- Hoofdgerechten
- 3939
Een heerlijke groentetaart met kaas, oftewel met courgette en camembert! Misschien niet de eerste combinatie waar aan je denkt maar het is wel heerlijk! Bij het oorspronkelijk recept maak je ook het deeg, heb je hier niet zo veel zin in dan kan je bijvoorbeeld filotdeeg of bladerdeeg gebruiken.
Ingrediënten
deeg
- 225 g bloem
- 115 g koude boter, in blokjes
- 165 ml crème fraîche
Vulling
- 2-3 courgettes
- 60 ml olijfolie
- 3 eieren
- 180 ml slagroom
- 60 g achterham
- 1 camembert (à 225 g)
- Details
- Hoofdgerechten
- 3754
De eerste keer dat wij dit recept hebben gemaakt waren we meteen verkocht! Heerlijk die zachte pompoen met de kazige room erbij!
1½ kg pompoen
2 tijmblaadjes
3 tenen knoflook
85 g parmezaanse kaas
150 ml melk
300 ml slagroom
- Details
- Hoofdgerechten
- 3938
Ingrediënten
1 zakje rucola
1 rijpe avocado
1 tomaat
100 g zalmfilet
1 eetlepels kappertjes
3 eetlepels mayonaise
40 g geraspte pittige kaas (bv. gruyere)
2 eetlepels citroensap
- Details
- Hoofdgerechten
- 3548
Een koude, frisse salade die makkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld vis.
Ingrediënten (4-5 personen)
kerstomaatjes 20, in vieren gesneden
Fijne bulgur 175 g
Peterselie 1 grote bos, fijngehakt
Komkommer 1, in blokjes gesneden
Lente-uitjes 4, fijngesneden
Groene paprika 1, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
Munt 3 takjes, blaadjes fijngehakt
Citroen 1, het sap
Olijfolie 100 ml
- Details
- Hoofdgerechten
- 3931
Bereidingstijd: ca. 60 minuten. Ca. 4 personen
Ingrediënten
2 uien
2 teentjes knoflook
2 groentebouillonblokjes
2 el boter
300 g risittorijst
300 ml droge witte wijn
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
4 tomaten
1 takje salie
3 el olijfolie
75 g parmezaan
125 g mascarpone
- Details
- Hoofdgerechten
- 3790
Linzen, we hebben het tot nu toe nooit gegeten maar we zijn na het proberen van dit recept meteen verkocht.
Ingrediënten (4 personen)
200 g groene linzen
ca. 750 g hokkaido-pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
4-5 takjes majoraan
4 el olie
1 rode peper
400 g rundergehakt
2 el paneermeel
1 ei
1 bosje bosui
½ tl gemalen kummel (karwei)
½ tl kaneelpoeder
450 g gepelde tomaten (blik)
2 groentebouillonblokjes
1 tl suiker
zout en peper