Als ik een quiche maak dan is deze vaak nog wat vochtig, dit recept ging in één keer goed en smaakte zo goed! Maar ik ben dan ook een grote prosciuttofan!
Voorbereiding 20 minuten en ongeveer 50 minuten bakken
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 6 vellen bladerdeeg
- 2 el olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 stronk broccoli (ongeveer 250 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 1 el verse tijm (1 tl gedroogd)
- 85 g prosciutto crudo
- 200 gram feta
- 4 eieren
- 200 ml creme fraiche
- zout en versgemalen peper
Benodigdheden
Een quiche- of springvorm met een diameter van 24 cm, ingevet
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. (hete luchtop 180°C)
Bekleed de bakvorm met het ontdooide bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
Snij de broccoli in stukken en de stronkjes klein en snij de paprika en feta in stukjes. Snij de posciuto in reepjes.
Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli ongeveer 4 minuten. Pers daarna de knoflook erboven uit en voeg de tijm toe.
Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Giet het mengsel en de hamreepjes en fetablokjes bij de groenten in de pan. Meng dit even en giet dit geheel daarna over de deegbodem.
Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de bovenkant niet te bruin wordt, indien dit wel gebeurd kan je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.