Een makkelijk recept voor de slowcooker. Zelf had ik de eerste keer de verhoudingen niet helemaal goed aangehouden maar het smaakte nog steeds prima.
Ingredienten
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- 1,1 kg kippendijen
- 1 middelgrote ui in grove stukken
- 3 teentjes knoflook
- 7-8 cm gember
- 2 blikken (800g) gepelde tomaten
- 1/2 cup rozijnen
- 1 eetlepel olijfolie
- Grof zout en peper
Bereiding
Meng de komijn, kaneel, 3/4 tl zout, 1/2 tl peper met wat olie tot een mengsel en bedek hier de kippendijen mee. Bak deze daarna in een pan totdat ze goudbruin worden.
Leg de ui, knoflook en gember onderin de slowcooker. Leg de kippendijen hierop en bedek deze weer met de tomaten (die je nog wat kleiner kan maken) met het vocht en de rozijnen.
Zet de deksel er op en kook totdat de kip gaar is. Hier is ongeveer 3,5 uur op High nodig of 6 uur op standje langzaam.
Zelf hebben wij dit gegeten met een rijst/quinoa/noten mengsel maar het staat je vrij om iets anders te proberen. Zoete aardappel combineert vast ook goed.
Origineel recept van Martha Stewart.