Tegenwoordig hebben wij een groentetas van de Horsterhof waar we lokaal verbouwde groente van afnemen. Zo zat er deze week een spitskool in en dan zoek je even naar een leuk recept. Zo kwamen we bij deze curry uit die ons eigenlijk best wel beviel. Er zit geen vlees in overigens, vega.
Ingrediënten
- 150 gram rijst
- zonnebloemolie
- 0,5 spitskool
- 1 teentje knoflook
- 1 duimgrootte gember
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik kokosmelk (a 400 milliliter)
- peper, zout
- 0,25 bosje koriander
- 60 gram cashewnoten
Bereidingswijze
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm een scheutje olie in een wok. Pel en hak de knoflook en roerbak circa 1 minuut. Voeg de komijn-, kerrie-, koriander- en kaneelpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schil en rasp de gember en voeg toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel in circa 2 minuten indikken.
Snijd de spitskool in dunne repen, voeg toe en laat in circa 10 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander. Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
Verdeel de rijst over borden en verdeel daar de curry over. Bestrooi met de cashewnoten en koriander.
Bron: https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/eten-drinken/spitskoolcurry-met-cashewnoten/