Kip, aardappel en pinda's stoofpot uit de slowcooker

Sinds kort hebben wij een slowcooker en dit recept kwam ik online tegen. Het is van Kayotic en het is verdomd lekker! Wij gaan dit nog wel een keertje maken en dan het recept wat naar onze eigen smaak aanpassen maar zoals hieronder is het al heerlijk!


Ingredienten

  • 400 g kipdijfilet
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 / 1 jalapeno (afhankelijk hoe pittig je het wil hebben)
  • 2,5 cm verse gember
  • 400 g tomaten uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl currypoeder
  • 0,5 tl gemalen koriander
  • 1 el bruine suiker
  • 0,5 el zoete chilisaus
  • 90 g pindakaas
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 g zoete aardappel
  • 200 g aardappel
  • 1 el olie


Bereiding

Verwijder de zaadjes uit de jalapeno snij deze ook en de uien knoflook. Rasp de gember.
Snij de kip in stukjes en doe hierna zout en peper erop. Schil en snij de aardappels en zoete aardappels in hapklare stukken.
Verhit de olie en bak de kip 1-2 minuutjes tot het niet rauw meer is en voeg dan de ui en jalapeno toe. Bak dit 3-4 minuten mee. Voeg dan de knoflook, gember, curry poeder, gemalen koriander en de tomatenpuree toe en bak het geheel even samen.
Hierna giet je alles over in de slowcooker en voeg je de pindakaas, tomatenblokjes, kippenbouillon, bruine suiker en de chili saus toe. Roer dit alles door en voeg uiteindelijk de zoete en "gewone" aardappelpartjes toe.
Zet de deksel erop en laat dit rustig 8 uurtjes pruttelen op de lage stand. Wanneer het gaar is proef je even of de smaak goed is of dat er nog wat zout of peper toegevoegd moet worden.
Je kan eventueel ook wat cayennepeper toevoegen als je het nog iets pittiger wilt hebben.