Deze quiche heb ik inmiddels al zo vaak gemaakt.. Heerlijk die groene asperges in combinatie met prosciutto uit de oven. Geniet er van!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 8 plakjes filodeeg
- 3 eieren (medium)
- 150 gram zachte geitenkaas
- handje verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 10 Cherry tomaatjes
- 10 groene asperges
- 6-8 plakken prosciutto
- 50 gram bloem (2 eetlepels)
- olijfolie
- zout en peper
- extra ei voor bestrijken van filodeeg
Bereiding
Ontdooi het filodeeg. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bakvorm lichtjes in, zelf gebruik ik meestal wat olijfolie hiervoor
Rasp de Parmezaanse kaas, halveer de tomaatjes. Snijd de onderkantjes van de asperges en snij de asperges in stukken. Pers de knoflook, knip of scheur de basilicum in stukjes.
Meng de eieren met de geitenkaas, knoflook, basilicum, 20 gram parmezaanse kaas en bloem. Voeg hier zout en peper bij. Bekleed de bakvorm met filodeeg, zorg ervoor dat je een klein opstaand randje maakt zodat het ei-mengsel hierin blijft liggen.
Verdeel het ei-mengsel over het filodeeg. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en stukjes asperges hier ook in. Je kunt dit willekeurig in het mengsel verdelen. Scheur de prosciutto in stukjes en verdeel dit tussen de asperges en tomaatjes. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Bestrijk de filodeegranden met een beetje ei of olie.
Bak de taart 25 minuten in de oven.