Al een tijdje hebben we een groente-abonnement bij de Horsterhof. Deze keer zat er savooikool in en Dafne kwam met een heerlijk recept van een soep hiervan die ik graag wil delen!
Duur: 60 min
Twee personen
Ingredienten
- 100 g basmatirijst
- 1 tl boter
- 1-2 teentjes knoflook,fijngehakt
- 400 g wortelen, gesneden
- 500 g savooikool, in fijne reepjes
- 4 tomaten, grof gesneden
- 1 liter groentebouillon
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en zet het weg.
Smeltde boter in een hoge pan en fruit de knoflook en de wortelen voor ongeveer 2 minuten. Voeg hierna de savooikool toen en roerbak het geheel voor 5 minuten.
Voeg wat peper en zout naar smaak toe en voeg de tomaten en bouillon toe. Zet een deksel op de pan en laat het ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen. Voeg dan de rijst toe en eventueel nog wat zout en/of peper naar smaak.
Eet smakelijk!
Misschien vind je één van de volgende recepten ook wel lekker:
- Bron: http://recipes-plus.com/savoy-cabbage-soup-17178
- Afbeelding: falconp4 vanaf Pixabay