Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊

Al een tijdje hebben we een groente-abonnement bij de Horsterhof. Deze keer zat er savooikool in en Dafne kwam met een heerlijk recept van een soep hiervan die ik graag wil delen!

Duur: 60 min

Twee personen

Ingredienten

  • 100 g basmatirijst
  • 1 tl boter
  • 1-2 teentjes knoflook,fijngehakt
  • 400 g wortelen, gesneden
  • 500 g savooikool, in fijne reepjes
  • 4 tomaten, grof gesneden
  • 1 liter groentebouillon

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en zet het weg.

Smeltde boter in een hoge pan en fruit de knoflook en de wortelen voor ongeveer 2 minuten. Voeg hierna de savooikool toen en roerbak het geheel voor 5 minuten.

Voeg wat peper en zout naar smaak toe en voeg de tomaten en bouillon toe. Zet een deksel op de pan en laat het ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen. Voeg dan de rijst toe en eventueel nog wat zout en/of peper naar smaak.

Eet smakelijk!

Bron: http://recipes-plus.com/savoy-cabbage-soup-17178

Afbeelding: falconp4 vanaf Pixabay