Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ūüėä

Ingredi√ęnten (twee personen)

  • 2 pomodori tomaten
  • 100 g monchou
  • ong. 12 olijven zonder pit
  • 2 tilapiafilets √° 150g (kabeljauw kan ook)
  • 1 eetlepel gesnipperde verse Italiaanse kruiden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 C.
Snijd de tomaten in plakjes en de olijven doormidden. Spoel de visfilets af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de filets met zout en peper en leg ze op aluminiumfolie. Verdeel er de tomaten, olijven en kruiden over. Dek het geheel af met de MonChou. Vouw de pakketjes dicht en leg ze in het midden van de oven. Bak de filets in 20 minuten gaar. Lekker met pasta en een salade.

Eén van mijn oudere recepten, een heerlijke pindasoep.

Ingredi√ęnten voor twee personen (ruim)

  • 150 g half-om-halfgehakt
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 1 zakje gehaktkruiden (15 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 g gesneden prei
  • 500 ml vleesbouillon van tablet
  • beker pinda-sat√©saus (440 g)
  • 1-2 eetlepels ketjap
  • 75 g taug√©

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de kokos en de kruiden, rol hierna daar kleine balletjes van. Pel de knoflook en snij deze in dunne plakjes.

Verhit in een pan de olie en bak daarin de prei en knoflook voor 3 minuten, schep regelmatig om. Voeg dan de bouillon en de gehaktballetjes toe, brengt dit aan de kook en laat het 5 minuten laten koken. Voeg dan de pinda-satésaus toe en roer het goed om, laat het niet aan de kook komen. Met de ketjap kan je de soep op smaak brengen. Schep de soep in kommen of diepe borden en in 4 diepe borden of kommen scheppen en bestrooi het met taugé.