Eén van mijn oudere recepten, een heerlijke pindasoep.
Ingrediënten voor twee personen (ruim)
- 150 g half-om-halfgehakt
- 2 eetlepels gemalen kokos
- 1 zakje gehaktkruiden (15 g)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 300 g gesneden prei
- 500 ml vleesbouillon van tablet
- beker pinda-satésaus (440 g)
- 1-2 eetlepels ketjap
- 75 g taugé
Bereidingswijze
Meng het gehakt met de kokos en de kruiden, rol hierna daar kleine balletjes van. Pel de knoflook en snij deze in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak daarin de prei en knoflook voor 3 minuten, schep regelmatig om. Voeg dan de bouillon en de gehaktballetjes toe, brengt dit aan de kook en laat het 5 minuten laten koken. Voeg dan de pinda-satésaus toe en roer het goed om, laat het niet aan de kook komen. Met de ketjap kan je de soep op smaak brengen. Schep de soep in kommen of diepe borden en in 4 diepe borden of kommen scheppen en bestrooi het met taugé.