Paddenstoelentaart met spek

paddenstoelentaart met spek

Ingrediënten (4 personen)
1 blik super croissantdeeg (6 plakjes)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 bakjes paddenstoelenmelange (à 200 g)
4 eieren
75 gram geitenkaas, geraspt
1 pakje gerookt ontbijtspek
1 bakje ricotta (250 g)
3 el olijfolie
½ bakje rozemarijn (15 g), fijn gesneden
Springvorm 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de springvorm met het deeg en druk de plakjes goed aan elkaar met wat water. Prik er met een vork wat gaatjes in en bak deze dan in ca. 10 minuten midden in de oven.

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui ca. 2 minuten, doe dan de knoflook erbij en bak die ca. 2 minuten mee. Voeg nu de rozemarijn en de paddenstoelen toe en bak alles nog ongeveer 5 minuten en laat dit dan iets afkoelen. Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelmengsel er over heen.

Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en naar smaak peper en zout. Schenk dit mengsel over de paddenstoelen en verdeel het ontbijtspek er over. Bak in ongeveer 35 minuten de taart in de oven goudbruin en gaar.