Ingrediënten (2 personen)
- 4 plakken diepvriesbladerdeeg
- 350 gram mini-romatomaten (of cherrietomaatjes)
- 5 takjes thijm
- 1 el paneermeel
- 150 gram zachte geitenkaas
- 2 el melk
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat het wat ontdooien. Was de tomaten en halveer ze. Was de thijm en haal de blaadjes van de takjes.
Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht). Leg het bladerdeeg in een bakvorm en laat het iets omhoog steken zodat de tomaten er net onderliggen. Bestrooi de bodem met wat paneermeel. Leg dan de tomaten met de gesneden kant naar boven en dicht op elkaar op het bladerdeeg. Breng het naar eigen smaak met wat zout en peper en betrooi het met de thijm.
Verkruimel de geitenkaas dan over het geheel en bedruppel het met olijfolie. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de melk en bak de taart in ongeveer 25 minuten.