Paddenstoelentaart

Een heerlijke en makkelijk te maken taart met veel paddenstoelen.
Bereiden:
± 30 minuten
oven: ± 35 minuten

Ingrediënten (4 personen)
600 g gemengde paddenstoelen
250 g bloem
200 g (1 stuk) casselerrib, in blokjes
150 g koude roomboter, in blokjes
150 ml slagroom
100 g geraspte oude kaas
4 eieren
3 el peterselie, fijngesneden
2 tenen knoflook
1 mandarijnenschil, geraspt
peper en zout
taartvorm 24 - 26 cm

Bereiding
Meng in een kom van de keukenmachine heel kort de bloem, 125 g boter, 1 ei, 1tl zout en de mandarijnrasp tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 el ijskoud water toe en laat draaien tot net een bal gevormd is (of maak dit deeg met de hand). Laat dit deeg ca. 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de knoflook in een koekenpan zachtjes in de boter. Draai het vuur hoger, voeg de paddenstoelen toe en bak het 4-5 minuten.

Schep de casselerrib, peper en zout naar smaak door en neem het van het vuur.

Klop 3 eieren met de slagroom los. Meng naar smaak de kaas, peterselie en zout en peper erdoor. 

Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 30 - 32 cm en een dikte van ½ cm. Bekleed de vorm ermee en snijd de rand mooi bij.

Vul de vorm met het paddenstoelenmengsel en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in 35 minuten bruin en gaar.