Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊

stamppotprei Wanneer het weer meer guur wordt krijg je vanzelf ook weer meer trek in een lekkere stamppot, dit is een leuke variatie op een preistamppot.

Ingrediënten (4 personen)
1000 g aardappelen
500 g fijngesneden prei (halve ringen)
400 g speklapjes (in reepjes gesneden)
250 g taugé (kleiner gesneden)
100 ml melk
1 el sambal
ketjap manis
satekruiden
knoflookpoeder
zout
klontje roomboter

Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in ruim water en voeg bij de laatste 3 minuten de prei toe. Bak de speklapreepjes uit terwijl de aardappels aan het koken zijn. Bestrooi deze met knoflookpoeder, satekruiden en zout. Schenk er een wat ketjap bij en laat dit even pruttelen.Voeg in een klein pannetje de melk, sambal en een klontje roomboter en verwarm dit.

Giet de aardappels met prei af en stamp het fijn en voeg dan het melk- en het speklapmengsel toe. Roer dit goed om en voeg dan ook de taugé toe.

Bron: Telegraaf 5 oktober 2012

No thoughts on “Stampotprei, met tauge en speklapreepjes”