Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

Ui als hoofdgerecht? Het is echt erg lekker en ook makkelijk te maken!

Ingrediënten (2 personen)
boter
4 rode uien (middelmaat)
50 ml witte wijn
2 plakjes pancetta of gerookt spek
1 teentje knoflook
1 takje salie
2 gedroogde vijgen
25 g pijnboompitten
stukje Pecorino Romana (harde schapenkaas)
zout en peper
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C. Pel de uien en snij op 3/4 het kapje eraf, deze worden niet meer gebruikt. Hol de uien zover mogelijk uit met een klein mesje en bewaar de restjes.

Zet de uitgeholde uien in een ovenschaal en voeg de witte wijn en 50 ml water toe. Dek dit luchtdicht af met aluminiumfolie en laat ze ca. 45 min. in de oven garen.

Snij de uienrestjes fijn, snipper de knoflook en snij de salie fijn. Snij de pancetta fijn en de vijgen in hele kleine stukjes. Fruit dan de uit met knoflook en de salie in ca. 5 min. zachtjes in een beetje olie. Voeg de pancetta toe en bak nog 3 min. Voeg nu de vijgen en pijnboompitten toe en bak totdat de pijnboompitten lichtbruin worden. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de uien met dit mengsel en schaaf er wat Pecorino overheen. Bak de uien nog ca. 10 min. zonder folie. Lekker met een salade en lamsworstjes.

No thoughts on “Gevulde uien met vijgen, pancetta en pijnboompitten”