Verrassend lekker dit gerecht met Quinoa en nog gezond ook!
Ingrediënten (2 personen)
200 g pompoen
125 g quinoa
250 ml water
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
½ el lijnzaad
½ citroen
1 teentje knoflook
1 el zongedroogde tomaatjes
1-2 takjes verse dragon, of ½ el gedroogd
1 bosje peterselie
1 klontje boter
olijfolie
zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en sij de pompoen in blokjes van 1½ cm. Verdeel ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Pers er een teentje knoflook boven uit en rooster dit in ca. 20 min. gaar in de oven.
Spoel de quinoa in een zeef onder koud water af en laat dit uitlekken. Breng de quinoa met 250 ml water en wat zout aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de quinoa in ca. 12-15 min. gaar. Neem dan de pan van het vuur en laat deze nog 10 min. staan en roer vervolgens los met een klontje boter.
Hak de peterselie en de dragon. Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig. Schep de gare pompoen met de kruiden, tomaatjes en de lijnzaad door de quinoa en breng op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout. Bestrooi de salade met de pitten.