Spinazietartelettes met parmaham en feta

Een makkelijk te maken recept die echt lekker is!

Ingrediënten (2 personen)
1 el olijfolie
2 el broodkruim
2 sjalotten
4 plakken parmaham
4 plakjes (diepvries)bladerdeeg
100 g feta
500 g spinazie
bakpapier
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ontdooien. Was de spinazie in koud water en laat deze goed uitlekken. Pel de sjalotten en snijd ze in ringen.

Blancheer de spinazie ca. twee minuten in kokend water met wat zout. Giet de spinazie af, spoel het onder stromend water af en druk het vocht er goed uit. Breng de spinazie op smaak met zout en peper en meng de olijfolie er doorheen. Strooi het broodkruim over de bladerdeeg.

Verdeel de spinazie over de bladerdeegplakjes en laat bij de randen ca. 1 cm. vrij. Scheur de plakken ham in stukken en verdeel ze samen met de sjalotringen over de spinazie. Verbrokkel de feta erover en bak de taartjes ca. 20 min. in de oven.

Bron: Foodies magazine, januari 2012, blz. 61